Petronas este o companie petrolieră din Malaezia și este partenerul oficial al echipei de Formula 1, Mercedes-AMG Petronas. Colaborarea dintre cele două companii a început în anul 2010 și a devenit una dintre cele mai de succes și mai durabile colaborări din istoria sporturilor pe patru roți. Deși cele două companii activează în domenii diferite, ele s-au unit pentru a forma un parteneriat care a devenit de temut în lumea motorsportului.

Colaborarea dintre cele două companii a început în 2010, când Petronas a devenit furnizorul oficial de combustibil și lubrifianți pentru echipa de Formula 1, Mercedes. În același an, Mercedes a achiziționat 30% din acțiunile Petronas Syntium Team, echipa de curse de motociclete din Malaezia. Petronas a dezvoltat o serie de lubrifianți și combustibili speciali, concepuți exclusiv pentru nevoile Mercedes, care sunt esențiali pentru performanța și eficiența motorului.

În anii următori, parteneriatul dintre Petronas și Mercedes s-a dezvoltat continuu, cu Petronas furnizând combustibil și lubrifianți pentru toate echipamentele Mercedes, inclusiv mașinile de Formula 1, motocicletele de curse și motoarele pentru bărci. Colaborarea dintre cele două companii se extinde și în alte domenii, cum ar fi cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii pentru a îmbunătăți performanța automobilelor comune și reducerea emisiilor.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team a fost una dintre cele mai de succes echipe de Formula 1 din ultimii ani, câștigând mai multe campionate mondiale de piloți și constructori. Echipa a reușit să se impună în fața unor echipe puternice precum Ferrari și Red Bull Racing.

Această colaborare a dus la creșterea vizibilității Petronas pe plan global, datorită popularității Formula 1, care este unul dintre cele mai urmărite sporturi din lume. În plus, colaborarea a adus un plus de valoare și pentru Mercedes, care a putut să beneficieze de experiența și tehnologiile avansate ale Petronas.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team este una dintre cele mai de succes și mai durabile colaborări din istoria motorsportului, care a dus la creșterea performanței și eficienței mașinilor de Formula 1.