Johann Zarco, pilotul de la echipa Pramac Racing, a reușit să obțină prima sa victorie în MotoGP la Grand Prix-ul din Australia. Zarco este un pilot francez în vârstă de 33 de ani cu o carieră impresionantă și este posesorul a două campionate mondiale câștigate în competițiile de Moto2. În cadrul competiției de MotoGP din Australia, podiumul a fost completat de piloții Francesco Bagnaia și Fabio Di Giannantonio.

Cursa de Mare Premiu au fost programate inițial pentru duminică, însă din cauza prognozei de vreme extremă și instabilă pentru data stabilită, aceasta au fost reprogramată pentru sâmbătă după-amiază.

Coechipierul lui Zarco și unul dintre principalii concurenți pentru titlu, Jorge Martin, a fost lider pe pistă până la ultimul tur, unde a fost depășit. Zarco a reușit să-l depășească pe Martin în virajul patru din ultimul tur, iar Bagnaia nu a ezitat și a profitat de această situație. În cele din urmă, Martin, care a condus coloana în fiecare tur până în acel moment, a fost ulterior retrogradat până pe poziția a cincea.

Zarco a sărbătorit această victorie neașteptată într-un mod surprinzător, făcând un backflip în fața fanilor.

“Este o senzație minunată, e greu de crezut. După atâtea curse, în sfârșit am câștigat. Trebuie să trăiesc acest moment. Aș vrea să plâng, dar nu acum”, a declarat Johann Zarco după ce a obținut prima lui victorie în MotoGP.

Zarco a menționat că a fost nevoie să lupte în primele etape ale cursei și că a fost destul de rapid ulterior. Pilotul este de părere că gestionarea pneurilor a avut o importanță extrem de mare pentru victoria din această cursă.

“Am avut un start bun și a trebuit să lupt la început, apoi am fost destul de rapid. Martin s-a distanțat complet. Am economisit anvelopele. Apoi am încercat să atac și am fost surprins să-l văd pe Martín retrogradând, așa că știam că este posibil.

Alegerea anvelopei medii din spate a fost importantă. Mă gândeam când l-am văzut pe Jorge că se distanțează, să lupt cel puțin pentru podium și pentru locul doi. Știam că nu va fi ușor, dar era posibil”, a adăugat Zarco.

 

Rezultatele MotoGP Australia:

#. PILOT                            — ECHIPĂ 

1. Johann Zarco                   — Pramac Ducati (GP23)

2. Francesco Bagnaia          — Ducati Lenovo (GP23)

3. Fabio Di Giannantonio — Gresini Ducati (GP22)

4. Brad Binder             —  Red Bull KTM (RC16)

5. Jorge Martin             — Pramac Ducati (GP23)

6. Marco Bezzecchi — Mooney VR46 Ducati (GP22)

7. Jack Miller             — Red Bull KTM (RC16)

8. Aleix Espargaro     — Aprilia Racing (RS-GP23)

9. Alex Marquez          — Gresini Ducati (GP22)

10. Enea Bastianini     —  Ducati Lenovo (GP23)

11. Maverick Viñales   —  Aprilia Racing (RS-GP23)

12. Luca Marini            —  Mooney VR46 Ducati (GP22)

13. Miguel Oliveira      —  RNF Aprilia (RS-GP22)

14. Fabio Quartararo   —  Monster Yamaha (YZR-M1)

15. Marc Marquez        — Repsol Honda (RC213V)

16. Raul Fernandez      — RNF Aprilia (RS-GP22)

17. Franco Morbidelli  — Monster Yamaha (YZR-M1)

18. Pol Espargaro          — Tech3 GASGAS (RC16)

19. Takaaki Nakagami   — LCR Honda (RC213V)