Știm cu toții care este obiectivul unui pilot de raliuri. Indiscutabil, este vorba de locul 1, indiferent de competiția la care participă. Partea cea mai grea o reprezintă drumul până la un asemenea rezultat.

Sunt piloți tineri în România, piloți care încep de obicei datorită unui părinte care a avut tangențe cu acest domeniu sau datorită pasiunii pe care o simt în momentul în care devin spectatori la un așa eveniment. În acest caz, Chruscielewski Ana-Maria nu este o excepție.

Multă lume nu știe, dar Ana-Maria are un loc rezervat în Guinness World Records, un lucru puțin știut și demn de menționat, iar pe lângă asta, are potențial enorm să ajungă pe podium, nu doar la competiția la care participă în acest moment. Autodriven Îi urează mult succes și sperăm cu toții că va ajunge unde își dorește.

1. De ce motorsport?

“De când eram mică, tatăl meu, care este pasionat de acest sport, a încercat să îmi insufle această pasiune, dar nu eram prea impresionată. Am zis totuși să încerc și, în cele din urmă, a ajuns să îmi placă. Tatăl meu nu e pilot, este o persoană pasionată de acest sport, dar nu a participat vreodată. Însă, prin intermediul lui, am ajuns să îl cunosc pe Georgios Ladopoulos, manager la Junior Motorsport, cel care mi-a oferit șansa de a concura.”

2. Ai avut să încerci și alte sporturi?

“Da, când eram mai mică am practicat dans sportiv, însă nu am continuat pe acel drum.”

3. La ce competiții iei parte?

“În prezent, particip la competiții de Anduranță și sunt cea mai tânără sportivă dintotdeauna care a participat la Anduranță. Datorită acestui fapt, o să apar și în Guinness World Records curând. Eu am 14 ani acum și concurez doar la Anduranță.”

4. Care sunt performanțe cele mai notabile?

“Am fost vicecampioană la concursurile de Îndemânare Auto, la grupa Femina, iar în acest an am fost vicecampioană la Anduranță, tot la Femina.”

 

5. Care crezi că sunt factorii care fac diferența între locul 1 și locul 2?

“Contează foarte mult experiența și mașina, dar experiența constituie o parte mai importantă. Bugetul Îi favorizează pe unii, trebuie să ai un buget ridicat pentru a avea o mașină mai bună, astfel, și performanțele cresc. Trebuie să existe o legătură constantă între toți factorii pentru a avea parte de rezultate satisfăcătoare. ”

6. Ai avut ocazia să participi la vreo competiție în străînătate?

Încă nu am avut ocazia, dar îmi propun. Este doar o idee, nu știu unde exact, dar voi vedea pe viitor.

7. Care sunt idolii tăi din competițiile de motorsport?

“Este vorba de Michael Schumacher. Îl știu din înregistrări și video-uri doar, în momentul în care concura nu eram așa pasionată de acest sport. Îmi plăcea determinarea, și rezultatele sale sunt impresionante, mă surprind chiar și acum.”

8. Ce hobby-uri ai în afară de automobilism sportiv?

“Îmi plac să îmi petrec timpul cu animale și practic desenul în timpul liber, sau artă în general. Este doar un hobby, am făcut cursuri de desen și am participat la expoziții, dar nu am continuat pe acest drum.”

9. Ce planuri ai pentru anul viitor?

“Doresc să ies campioană națională și poate obțin un loc bun la juniori, pe un loc 2 aș miza, la categoria mea de vârstă.”