Toto Wolff, directorul echipei Mercedes de Formula 1, a vorbit despre incidentul care a avut loc la Marele Premiu al Qatarului și care i-a implicat pe piloții săi, Lewis Hamilton și George Russell. Această coliziune, survenită în primul tur al cursei, a dus la retragerea lui Hamilton din cursă și la pierderea de poziții pentru Russell.

Wolff și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu oportunitatea ratată de echipa sa, deoarece mașina lor avea un ritm bun în acea cursă, având posibilitatea să câștige puncte consistente. Cu toate acestea, l-a lăudat atât pe Hamilton, cât și pe Russell pentru că nu au existat conflicte de durată între cei doi piloți, în legătură cu vinovatul din Qatar, punând astfel interesele echipei pe primul plan.

“Ultima rundă din Qatar a fost un caz pentru ceea ce ar fi putut fi. Ca echipă, niciodată nu vrei să vezi cum mașinile tale se ciocnesc. A fost frustrant să lăsăm multe puncte pe masă, în special având în vedere că mașina avea un ritm bun.

Totuși, a fost încurajator să vedem cum au reacționat piloții și echipa. Atât Lewis, cât și George știu că echipa este prioritară și nu au niciodată intenția de a o pune în pericol. Sunt sigur că vom evolua cu toții din acest moment. Acum suntem concentrați pe Austin și ne asigurăm că vom obține cel mai bun rezultat în fiecare dintre weekend-urile din viitor”, a declarat Toto Wolff despre incidentul din Qatar.

Atenția echipei Mercedes s-a îndreptat către viitorul Mare Premiu al Statelor Unite din Austin, unde Mercedes va introduce un nou pachet de îmbunătățiri pentru podeaua mașinii W14. Se așteaptă ca această îmbunătățire să aducă câștiguri de performanță și să reprezinte un moment important în traiectoria de dezvoltare pentru modelului W15.

Wolff este conștient că lupta pentru locul al doilea în Campionatul Constructorilor s-a intensificat în cursele recente. El a declarat că echipa Mercedes va rămâne concentrată și va continua să obțină cât mai multe puncte posibile pentru a-și consolida poziția în clasamentul campionatului.

“COTA este una dintre cele mai provocatoare piste moderne și o adevărată provocare pentru piloți. Vom aduce o podea modificată, care este ultima actualizare semnificativă pe care o vom introduce pe pistă în acest an. Sperăm că va aduce un câștig mic, dar, mai important, reprezintă un alt punct de referință în stabilirea direcției noastre de dezvoltare pentru W15.

Lupta pentru locul al doilea în Campionatul Constructorilor a devenit mai intensă în cursele recente. Vom continua să muncim intens, să rămânem concentrați și să ne propunem să obținem cât mai multe puncte posibile pentru a ne crește avantajul”, a adăugat  Wolff cu privire la următoarea cursă din Statele Unite.