Italianul Francesco Bagnaia a obținut o victorie senzațională la competiția de MotoGP din Indonezia, uimind încă o dată spectatorii cu abilitățile sale excepționale de pilotaj pe două roți. Cu toate că a pornit de pe poziția a 13-a pe grila de start, Bagnaia a reușit să câștige Marele Premiu al Indoneziei, desfășurat în Mandalika. Această victorie l-a propulsat din nou pe primul loc al clasamentului campionatului la piloți, grație accidentului nefericit suferit de Jorge Martin în timpul acestei curse.

După ce Pecco Bagnaia a ajuns pe prima poziție, depășindu-l pe Viñales în turul 20, Viñales și Quartararo s-au angajat într-o luptă tensionată pentru locul doi, iar Viñales a obținut în cele din urmă a doua poziție.

Bagnaia a reușit să recupereze poziții pe durata cursei, până când a ajuns pe prima poziție, și a trecut linia de sosire cu doar 0,306 secunde înaintea lui Maverick Viñales de la echipa Aprilia. Fabio Quartararo, reprezentantul echipei Yamaha, a ocupat locul trei pe podium.

Într-un interviu de după cursă, Bagnaia a vorbit despre importanța strategiei sale în obținerea victoriei în această cursă și despre oportunitatea creată de căderea lui Martin.

“Cred că meritam o cursă ca aceasta. Am dat tot ce am putut, apoi când l-am văzut pe Martin căzând, mi-am spus în sinea mea ‘ai grijă la pneuri’ și aceasta s-a dovedit a fi alegerea corectă. Sunt foarte, foarte fericit”, a declarat Bagnaia în fața reporterilor.

Victoria lui Bagnaia a confirmat din nou statutul său de campion en-titre și l-a propulsat pe primul loc al clasamentului piloților, cu cele 346 de puncte obținute. Jorge Martin îl urmează îndeaproape pe locul secund, cu 328 de puncte, iar Marco Bezzecchi ocupă poziția a treia cu 283 de puncte.

 

Rezultatele Grand Prix-ului din Indonezia:

#.    PILOT                                    ECHIPĂ                         

1.    Francesco Bagnaia ———– Ducati Lenovo (GP23)        

2.    Maverick Viñales ————  Aprilia Racing (RS-GP23)    

3.    Fabio Quartararo ————  Monster Yamaha (YZR-M1)     

4.    Fabio Di Giannantonio ——- Gresini Ducati (GP22)       

5.    Marco Bezzecchi ————- Mooney VR46 Ducati (GP22)   

6.    Brad Binder —————– Red Bull KTM (RC16)         

7.    Jack Miller —————– Red Bull KTM (RC16)         

8.    Enea Bastianini ————- Ducati Lenovo (GP23)        

9.    Alex Rins ——————- LCR Honda (RC213V)          

10.   Aleix Espargaro ————- Aprilia Racing (RS-GP23)    

11.   Takaaki Nakagami ———— LCR Honda (RC213V)          

12.   Miguel Oliveira ————- RNF Aprilia (RS-GP22)       

13.   Raul Fernandez ————– RNF Aprilia (RS-GP22)       

14.   Franco Morbidelli ———– Monster Yamaha (YZR-M1)