Performanța lui George Russell la Marele Premiu al Qatarului a fost neașteptat de bună, în ciuda unui început dificil pentru echipa Mercedes, când Russell și Hamilton s-au ciocnit între ei chiar în primul viraj al cursei. Tânărul pilot a reușit să obțină poziția a patra în Qatar, deși a fost nevoie să intre în boxe încă din primele momente ale cursei.

Cu Hamilton la stânga și Max Verstappen la dreapta, Russell s-a trezit într-o situație delicată când Hamilton a virat spre el încercând să treacă de primul viraj. Ciocnirea dintre cei doi a făcut ca ambele mașini Mercedes să se rotească până pe pietriș, mașina lui Hamilton fiind scoasă brutal din joc. Deși Russell a reușit să continue, acesta a trebuit să facă o oprire în boxe pentru reparații și să reia cursa din spatele coloanei.

Pe moment, Lewis Hamilton l-a acuzat inițial pe Russell pentru accident prin intermediul radio-ului echipei.

„Am fost scos din cursă de propriul coechipier”, a spus Hamilton prin radio.

Cu toate acestea, după ce a revăzut înregistrările video cu acel moment din cursă, Hamilton și-a asumat în totalitate responsabilitatea pentru incident. El a recunoscut public greșeala, și-a exprimat regretul pentru acțiunile sale și a cerut scuze atât echipei sale, cât și lui George Russell.

“În acțiunea momentului, nu am înțeles ce s-a întâmplat, am simțit doar o ușoară lovitură din spate. Dar nu cred că George avea unde să se ducă”, a declarat Lewis Hamilton după cursă.

“Am urmărit reluarea și a fost 100% vina mea și îmi asum responsabilitatea în totalitate. Îmi cer scuze echipei mele și lui George,” a postat Hamilton pe social media.

Gestul de părere de rău al lui Hamilton nu s-a oprit aici. El l-a căutat pe Russell după cursă, oferindu-i scuze sincere și o îmbrățișare de împăcare, recunoscând că această coliziunea nu a fost vina lui Russell.

“Scuze pentru azi. Nu a fost vina ta,” a spus Hamilton în timp ce îl îmbrățișa pe Russell.