Directorul echipei Mercedes-AMG Petronas, Toto Wolff, a fost vocal, de mai multe ori, în ceea ce privește încrederea sa în faptul că pilotul Lewis Hamilton va rămâne la Mercedes și va semna un nou contract cu echipa. Cu toate acestea, în ciuda acestor asigurări, pare că negocierile nu au ajuns încă la o înțelegere finală.

Lewis Hamilton a recunoscut natura lungă și complicată a acestor negocieri contractuale. Pilotul a declarat că în timpul weekendurilor de curse, este complet concentrat pe activitățile din Formula 1, începând de joi și până duminică, ceea ce lasă puțin timp pentru discuțiile contractuale. Una dintre aspectele cheie ale discuțiilor contractuale se referă la activitățile promoționale ale lui Hamilton, activități care completează cariera pilotului și contribuie la veniturile sale.

“Asta nu este prima dată când am discutat și am negociat detalii timp de ore. Mereu sub deviza: De joi până duminică, aparțin în exclusivitate Formulei 1. Există atât de multe detalii legate de activitățile mele promoționale”, a declarat Lewis Hamilton cu privire la prelungirea contractului cu echipa de Formula 1, Mercedes-AMG Petronas.

Deși contractul pare să fie unul destul de voluminos, conținând aproximativ 200 de pagini, Hamilton nu a ezitat să spună că apreciază ușurința cu care negociază cu Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, care este un om “admirat de toată lumea”.

“Sunt într-o poziție norocoasă cu Toto. Este respectat și admirat de toată lumea. Este ușor să negociezi cu el. Și asta îl face un lider grozav…Desigur, vreau să știu exact ce se află acolo [în contract]. Dar acum are peste 200 de pagini sau cât o carte blestemată. Și asta îți consumă zile!”, a adăugat Hamilton.

În legătură cu zvonurile conform cărora Lewis ar avea o ofertă de la Ferrari și prelungește negocierile dorind să vadă ce echipă poate oferi mai mult, Hamilton a afirmat ferm că nu a primit niciodată o ofertă concretă de la Ferrari. Cu toate acestea, campionul mondial a menționat că ar fi putut avea câteva conversații neînsemnate cu unele persoane de la Ferrari în legătură cu acest subiect, dat fiind faptul că cunoaște mulți oameni de la echipa italiană de Formula 1, însă niciodată nu s-a simțit pregătit să facă trecerea și să se mute în Italia.

“..bine, cu siguranță am avut câteva conversații neînsemnate. Cunosc multe persoane bune acolo. Dar niciodată nu m-am simțit pregătit să mă mut în Italia”, a declarat Hamilton despre posibilitatea de a se alătura echipei Ferrari în viitorul apropiat.