DRS Hillclimb Challenge este cel mai nou campionat realizat de echipa Digital Rally Series și aduce în prim plan, o formă populară de motorsport din România, Viteza în Coastă.

Platforma aleasă pentru noul campionat este Assetto Corsa, un joc deja clasic pentru pasionații de sim racing și totodată, aici predomină și modurile de trasee/mașini dedicate acestei ramuri a motorsportului.

Concurenții vor avea la dispoziție 4 urcări contratimp pe trasee și anume, o sesiune de recunoașteri, una de antrenament cronometrat și două urcări de concurs. Câștigătorii vor fi determinați exact ca în realitate, cel mai mic timp cumulat după cele două manșe de concurs determinând învingătorii etapei. Totodată, în cazul în care se vor depăși peste 50 de înscriși, va exista și un server de precalificări, iar cei din Top 30 merg mai departe în etapa propriu-zisă.

Vor fi 6 clase de concurs, iar cei ce vor să participe au de ales următoarele categorii:

-Clasa 1-mașini rapide dedicate în principal piloților rapizi și cu experiență (Porsche 911 GT3 Cup, Mitsubishi Lancer Hillclimb, Peugeot 306 Maxi KitCar etc)

-Clasa 2-modele ce pot pune la încercare piloții (Renault Megane KitCar, Audi Quattro, Toyota Yaris Rally1, Dacia Sandero Cup DRS Edition)

-Clasa 3-categorie cu mașini mai accesibile pentru cei nou-veniți în lumea sim racing-ului (Renault Clio RS, Citroen C2 R2, Opel Astra GSI)

-Radical Cup-cupă monomarcă cu modelul Radical SR3 XXR, cel mai nou produs al brandului britanic

-Unlimited-mașini la liberă alegere cum ar fi modele de Pikes Peak sau Time Attack cu puteri de peste 600 de CP

-OPEN-aici punctează toți concurenții înscriși la etapă.

Calendarul DRS Hillclimb Challenge cuprinde 6 etape pe trasee de viteză în coastă cunoscute în acest sport:

1.Es Munco, Spania, 10 Octombrie

2.Homburg, Germania, 24 Octombrie

3.St.Agatha, Austria, 7 Noiembrie

4.Transfăgărășan, România, 21 Noiembrie

5.Kotor-Trojica, Muntenegru, 5 Decembrie

6.Poiana Brașov, România, 12 Decembrie.

Toate etapele vor fi transmise în direct pe canalul de Youtube al Digital Rally Series de la ora 19.30, acestea fiind comentate de Andrei Mangalia și Vlad Baicu.

Înscrierile au pornit deja pe digitalrallyseries.ro/register, iar taxa de participare este 0! Așadar cu acestea spuse, vă așteptăm cu drag la start în noua aventură DRS Hillclimb Challenge!

Mai multe detalii pe site-ul oficial