Un weekend de neuitat pe circuitul Suzuka, la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, Max Verstappen a adăugat încă o victorie impresionantă la palmaresul său, consolidându-și astfel poziția de favorit pentru titlul de campion. Cu această nouă victorie, echipa Red Bull a obținut și titlul la constructori, arătând încă o dată performanțele excepționale obținute în acest sezon.

Cursa din Japonia a fost plină de momente deosebite, inclusiv un start rapid al lui Lando Norris, care l-a propulsat în frunte pentru o scurtă perioadă. Cu toate acestea, Verstappen nu a stat pe gânduri și a revenit rapid în fruntea coloanei, asigurându-și primul loc pe podium. Pe locurile doi și trei s-au clasat piloții McLaren, Lando Norris și Oscar Piastri.

Charles Leclerc a ocupat locul patru, iar Lewis Hamilton de la Mercedes s-a clasat pe poziția a cincea. Unul dintre momentele esențiale din această cursă a fost abandonul lui Sergio Perez de la Red Bull în turul 15, din cauza unei coliziuni cu Kevin Magnussen ce a avariat monopostul.

Verstappen a câștigând 13 din cele 16 curse de până acum, și este aproape să obțină încă un titlu în Qatar. Înaintea Marelui Premiu din Qatar, Verstappen conduce cu o diferență enormă de 177 de puncte față de coechipierul său, Sergio Perez.

Pentru Max Verstappen și echipa Red Bull, acesta a fost un weekend incredibil, marcând nu doar o altă victorie, ci și cucerirea titlului la constructori. Verstappen a declarat că este foarte bucuros pentru atingerea acestui succes, în timp ce șeful echipei, Christian Horner, a lăudat eforturile colective ale întregii echipe Red Bull și a partenerilor lor, spunând și că Max Verstappen a atins un nivel extraordinar în acest sezon de Formula 1.

“Un weekend incredibil. Victoria aici a fost minunată…Cel mai important lucru a fost să câștigăm titlul la constructori. Suntem foarte mândri de toți cei care lucrează la circuit și la fabrică. Avem un an incredibil”, a declarat Verstappen după ce a câștigat Grand Prix-ul Japoniei.

“A fost cea mai uimitoare cursă pentru noi și cel mai uimitor an. Este datorită acestor oameni – toți bărbații și femeile de la fabrica din Milton Keynes.

Pentru Red Bull și toți partenerii noștri, reprezintă colecția unui efort incredibil, al tuturor celor care își fac partea pentru a obține rezultate ca cele pe care le-am obținut, iar Max este pur și simplu la un alt nivel în acest moment,” a spus șeful echipei, Christian Horner.

 

Rezultatele Marelui Premiu din Japonia:

#.        Pilot                              —-   Echipă

1.        Max VERSTAPPEN  —-  Red Bull

2.        Lando NORRIS   —-   McLaren

3.        Oscar PIASTRI   —-  McLaren

4.        Charles LECLERC  —-  Ferrari

5.        Lewis HAMILTON        —-  Mercedes

6.        Carlos SAINZ              —-   Ferrari

7.        George RUSSELL      —-  Mercedes

8.        Fernando ALONSO    —- Aston Martin

9.        Esteban OCON          —-   Alpine

10.      Pierre GASLY            —-   Alpine

11.      Liam LAWSON          —-  AlphaTauri

12.      Yuki TSUNODA         —-  AlphaTauri

13.      Guanyu ZHOU           —-  Alfa Romeo

14.      Nico HULKENBERG  —-  Haas

15.      Kevin MAGNUSSEN  —-  Haas