Carlos Sainz de la echipa Ferrari a reușit să încheie seria de victorii a echipei Red Bull, care a dominat competiția de la începutul acestui sezon de Formula 1. Marele Premiu din Singapore a dat mari bătăi de cap celor de la Red Bull. Max Verstappen, pilotul principal al echipei Red Bull, a reușit să se recupereze și să termine pe locul 5, în timp ce coechipierul său, Sergio Perez, a ocupat locul 8.

Această victorie neașteptată a lui Sainz și absența echipei Red Bull de pe podium au oferit echipei Mercedes “o gură de aer proaspăt” în acest sezon și o rază de speranță pentru sezonul următor.Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, a vorbit despre importanța acestei victorii de la Singapore, care nu a fost câștigată de Red Bull, ca fiind un moment semnificativ pentru celelalte echipe din Formula 1.

“Este ca o gură de aer proaspăt faptul că avem un câștigător diferit, că avem un podium fără ei, deci trebuie să luăm aspectele pozitive mici dintr-un an de dominație a echipei Red Bull”, a spus Toto Wolff.

Cu toate acestea, Wolff crede că Red Bull are în continuare șanse mari să câștige pe circuitele convenționale. Wolff a menționat dificultățile pe care și echipa lor le-a întâmpinat pe Marina Bay Street în timpul dominației lor.

“Nu am nicio îndoială că vor fi puternici pe circuitele tradiționale…Nu trebuie să uităm că avem această excepție aici în Singapore, care a fost o pistă dificilă pentru noi în trecut, în anii de dominație”, a adăugat Wolff.

Referitor la performanța Red Bull din Singapore, Lewis Hamilton a afirmat că era conștient de scăderea de performanță a echipei Red Bull, dar nu știa exact motivul. Hamilton a adăugat că a fost bucuros să vadă că alte echipe, precum McLaren și Ferrari, au înregistrat progrese notabile în ceea ce privește performanța.

“Nu prea știu de ce au probleme cu ritmul lor. Dar cred că este minunat să vedem că alții au avut o cantitate semnificativă de viteză”, a spus Hamilton referitor la performanța Red Bull de pe circuitul stradal Marina Bay.