După ce echipa Red Bull Racing a pierdut șansa de a câștiga toate Grand Prix-urile de Formula 1 din acest sezon, iar remarcabilul șir de 10 victorii consecutive ale lui Max Verstappen s-a încheiat, acesta terminând pe locul al cincilea la Marele Premiu al Singapore, pilotul olandez a dat de înțeles că nu este foarte dezamăgit de acest rezultat, ba chiar era de așteptat un astfel de rezultat la un moment dat.

Verstappen spune că anticipase acest moment, înțelegând că în Formula 1 menținerea unei serii de victorii este un obiectiv greu de atins.

“Știam că acest moment va veni”, a declarat Max Verstappen după ce a pierdut podiumul în Singapore.

Olandezul a vorbit despre faptul că există numeroși factori care trebuie să se alinieze pentru ca o echipă să aibă succes în mod constant. Marele Premiu din Singapore a arătat această realitate. Verstappen a recunoscut că anumite aspecte nu s-au desfășurat conform planului, punându-i pe cei de la Red Bull în dezavantaj.

“Așa că pentru mine este absolut în regulă. Totul trebuie să fie perfect. Toată lumea spune mereu: ‘Uite cât de dominanți sunt’ sau ‘Uite cât de ușor este’. Nu este ușor, sunt multe detalii pe care trebuie să le faci corect și, în mod evident, în acest weekend nu am reușit să facem câteva lucruri corect și pe urmă am fost într-o poziție mai dificilă”, a spus Verstappen.

Care a fost factorul decisiv în această cursă? Verstappen spune că Safety Car-urile nu au lucrat în favoarea lor. El crede că o perioadă diferită pentru Safety Car ar fi putut schimba rezultatul, punându-i într-o poziție pentru un rezultat mai favorabil.

“A fost, posibil, cea mai proastă situație, pentru că eu chiar cred că dacă Safety Car-urile ar fi funcționat un pic mai favorabil pentru noi, am fi fost într-adevăr în luptă cu ceilalți. Cred că în special ultima a fost destul de ușoară”, a adăugat Verstappen.