Mercedes-AMG Petronas se pregătește să aibă rezultate pozitive la Marele Premiu de Formula 1 din Singapore, avand  mari speranțe de a-și menține poziția a doua în clasamentul campionatului până la sfârșitul sezonului 2023. Echipa consideră că optimizarea forței aerodinamice a modelului W14 a adus rezultate pozitive în cursele precedente, iar acest aspect va juca un rol crucial pentru o performanță solidă pe circuitul stradal Marina Bay din Singapore.

Toto Wolff, directorul echipei, a vorbit despre următoarea cursă din Singapore, unde speră ca rezultatele lor să fie similare cu cele din curse precum Monza, unde au folosit cu succes pachetul lor existent, care este axat pe optimizarea forței aerodinamice. Wolff a menționat, de asemenea, necesitatea unor performanțe constante la următoarele curse pentru a-și asigura poziția a doua în campionatul constructorilor.

“Echipa a maximizat rezultatul la Monza cu pachetul pe care îl aveam – acest lucru va fi important pe tot parcursul sezonului pentru a ne asigura locul al doilea în clasamentul constructorilor”, a declarat șeful echipei, Toto Wolff.

În ciuda provocărilor unice generate de condițiile calde și umede ale circuitului din Singapore, precum și a unor schimbări în traseu pentru acest an, echipa Mercedes rămâne optimistă. Wolff nu a ezitat să vorbească despre versatilitatea mașinii lor W14, care a demonstrat performanțe competitive pe diverse tipuri de circuite.

“Este încurajator să vedem că modelul W14 se comportă bine pe o varietate de circuite. Am avut timp să discutăm în detaliu despre o dublă serie de curse intense și acum ne îndreptăm către una nouă”, a spus Wolff.

Mercedes crede că punctele lor forte se află în configurările aduse în legătură cu forța aerodinamică, ceea ce le conferă încredere în capacitatea lor de a oferi o cursă competitivă în Singapore.

“Cu toate acestea, de obicei ne descurcăm mai bine pe circuitele unde forța aerodinamică este mai mare, așa că suntem optimiști în privința unei prestații competitive,” a adăugat Wolff în legătură cu următoarea cursă din Singapore.

Se pare că Lewis Hamilton, pilotul vedetă al echipei Mercedes, împărtășește aceeași opinie cu Wolff, afirmând că optimizările pentru o forță aerodinamică mare le-ar putea oferi un avantaj pe acest circuit.

“Singapore este despre forța aerodinamică, și atunci când montăm aripa noastră pentru forță aerodinamică mare, în general ne descurcăm puțin mai bine. Nu la fel de rău ca aici. Așa că sper să am dreptate”, a spus Hamilton despre circuitul Marina Bay.