Max Verstappen, senzația de Formula 1 din acest sezon, așteaptă cu nerăbdare Marele Premiu din Singapore și provocările unice pe care această cursă le va aduce. Circuitul Marina Bay, cunoscut pentru cursele spectaculoase desfășurate în timpul nopții, este un circuit ce poate întrerupe seria de victorii ale pilotului Red Bull, întrucât, pe lângă istoricul lui Verstappen de anul trecut cu această pistă, există noi modificări ce au fost aduse la acest circuit pentru cursele din acest an.

Virajele 16-19 au fost înlocuite cu o secțiune rapidă care se conectează direct la Virajul 15. Această modificare promite să aibă un impact profund asupra modului în care mașinile de Formula 1 parcurg circuitul și modul în care echipele își ajustează mașinile pentru aceste modificări.

Verstappen a spus că abia așteaptă cursa din Singapore, pilotul dorește să vadă influența pe care noua configurație a traseului o va avea asupra comportamentului mașinilor și a timpilor de tur.

“Aștept cu nerăbdare cursa de noapte din Singapore, Marina Bay este un circuit cool. Anul acesta va fi interesant să vedem cum noua configurație a traseului va influența comportamentul general și setarea mașinii, cred că timpii de tur vor fi mult mai rapizi”, a spus Max Verstappen.

Singapore este renumit ca fiind unul dintre cele mai grele weekend-uri din calendarul de Formula 1. Fiind un circuit de stradă, spațiul pentru eroare este minim, iar competiția este în mod obișnuit extrem de strânsă deoarece prezintă un spațiu redus între mașini la viraje. Căldura sufocantă și umiditatea intensifică stresul fizic simțit de piloți, făcând din această cursă un test al abilităților și rezistenței piloților de curse în condiții nefavorabile.

“Singapore va fi probabil cel mai dificil weekend dintre toate cursele care urmează, deoarece competiția este ridicată pe un circuit de stradă și competiția este în mod obișnuit foarte strânsă, fără a mai menționa căldura și umiditatea”, a adăugat Verstappen.

Verstappen este optimist în ceea ce privește cursa viitoare din Singapore, deși anul trecut nu a obținut rezultatul așteptat la Marina Bay.

“Anul trecut am avut un weekend foarte ghinionist, sperăm că anul acesta va merge puțin mai bine și, desigur, vom face tot posibilul să ne asigurăm că acumulăm puncte maxime în acest weekend”, a declarat pilotul de la echipa Red Bull Racing, Max Verstappen.