Pilotul Jorge Martin, care conduce pentru Ducati-Pramac, a obținut a doua sa victorie în MotoGP din acest sezon la Marele Premiu de la San Marino, în cursa palpitantă de duminică. Plecând din pole position, Martin a avut o performanță excepțională, conducând competiția de la început până la sfârșit. Prestația sa impresionantă de pe circuitul Misano l-a lăsat pe Marco Bezzecchi pe locul doi iar pe Francesco Bagnaia pe locul trei.

În comentariile sale de după cursă, Jorge Martin a mulțumit echipei sale pentru munca depusă pentru această cursă și a recunoscut competiția dificilă din partea colegilor săi piloți ce nu au încetat să-l preseze. Dominația Ducati din acest sezon este evidentă și din această cursă, cu Martin, Bagnaia și Bezzecchi ocupând podiumul cu primele trei poziții.

“Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să realizez asta, pentru că am muncit atât de mult. Am petrecut multe ore pentru a mă îmbunătăți, și echipa la fel pentru motocicletă.

Astăzi, în fața lui Pecco și Marco, a fost cu adevărat greu. Am încercat să rămân în față în toate tururile, accelerând puțin atunci când erau aproape și, de îndată ce am văzut o mică diferență, am început să împing din toate puterile. La sfârșit, am avut o mică margine pentru a rămâne în fața lui Marco. Câștigul aici în Italia este o realizare importantă, așa că sunt fericit și concentrat pentru următoarea cursă”, a declarat tânărul spaniol de doar 25 de ani, Jorge Martin.

Cursa de la San Marino nu a fost fără incidente, pilotul australian Jack Miller nu a reușit să termine cursa din cauza unei coliziuni cu Michele Pirro de la Ducati. Miller și-a exprimat frustrarea, afirmând: “Pe măsură ce m-am întors, Pirro m-a lovit în mijlocul coastelor.”

În clasamentul general al piloților, Francesco Bagnaia conduce acum cu 283 de puncte, urmat de Jorge Martin cu 247 de puncte pe locul doi și de Marco Bezzecchi cu 218 de puncte pe locul trei.

Dupa un weekend liber, competiția MotoGP se va îndrepta spre India pentru următoarea rundă palpitantă de curse pe două roți.

 

Rezultatele MotoGP San Marino:

1. Jorge Martin – Pramac Ducati

2. Marco Bezzecchi – Mooney VR46 Ducati

3. Francesco Bagnaia – Ducati Lenovo

4. Dani Pedrosa – Red Bull KTM

5. Maverick Viñales – Aprilia Racing

6. Miguel Oliveira – RNF Aprilia

7. Marc Marquez – Repsol Honda

8. Raul Fernandez – RNF Aprilia

9. Luca Marini – Mooney VR46 Ducati

10. Johann Zarco – Pramac Ducati

11. Alex Marquez – Gresini Ducati

12. Aleix Espargaro – Aprilia Racing

13. Fabio Quartararo – Monster Yamaha

14. Brad Binder – Red Bull KTM

15. Franco Morbidelli – Monster Yamaha

16. Augusto Fernandez – Tech3 GASGAS

17. Fabio Di Giannantonio – Gresini Ducati

18. Stefan Bradl – LCR Honda

19. Takaaki Nakagami – LCR Honda

20. Pol Espargaro – Tech3 GASGAS DNF

21. Joan Mir – Repsol Honda (DNF)

22. Jack Miller – Red Bull KTM (DNF)

23. Michele Pirro – Aruba.it Ducati (DNF)

*DNF (did not finish) – nu a terminat cursa