Câte zile pierde un pilot cu mentenanța mașinii și cu antrenamentele? Nu cred că îmi poate răspunde cineva exact, chiar și cei care își petrec zilele și nopțile în garaj, căutând să își perfecționeze mașina, nu vor putea răspunde. Un lucru e cert, pentru a avea parte de succesul mult dorit, este nevoie de muncă, determinare și un gram de nebunie.

Alexia Apostol este o tânără care își face simțită prezența în automobilismul sportiv prin performanță și ambiție. S-a îndrăgostit iremediabil de acest sport și nu ar renunța la el pentru nimic în lume.

În acest interviu în exclusivitate pentru Autodriven, Alexia ne spune ce o determină să concureze, etapă de etapă, care sunt pregătirile dinaintea startului și la ce competiții participă în prezent.

1. Ce îți place cel mai mult la acest sport?

“Acum 3 ani am fost la prima etapă de Rallycross ca și spectator. M-am îndrăgostit de mașini și mi-am dat seama că vreau să fac asta. Împreună cu tatăl meu am construit o mașină, un Renault Clio 2, și astfel am participat la prima etapă. Tatăl meu, Ion Apostol, este și el pilot în Campionatul Național de Rallycross. La începutul carierei mele am fost însoțită de Berbecaru Mihai, ca și copilot, iar acum, în dreapta mă însoțeste Andrei Roșioru.”

2. Ce te determină să concurezi în continuare?

“La început, toți îmi spuneau că sunt fată și nu am ce cauta în motorsport, și asta m-a ambiționat să continui, am văzut că se poate mai bine de la etapă la etapă și sper că nu mă voi opri vreodată. De asemenea, Îmi place adrenalina care se simte încă dinaintea startului, e un sentiment aparte, foarte interesant.”

3. Ce pregătire există înaintea unei etape?

“În principiu, mașina merge la o revizie completă, dar înainte de asta participăm la un antrenament. De asemenea, pregătirea fizică înseamnă foarte mult pentru mine și este esențială pentru orice pilot care dorește să facă performanță. De asemenea, urmăresc și parcursul altor piloți pentru a învăța din experiențele lor. De exemplu, pe Victor și Andrei Șerban, doi piloți talentați din Rallycross pe care i-am urmărit aproape în fiecare etapă și la care se vede o evoluție clară.”

4. Ai întâmpinat vreodată probleme în timpul competiției?

“Anul acesta nu, dar anii trecuți am avut mici probleme pe partea mecanică, însă am reușit să aducem totul la un nivel mai bun. Am învățat din experiențele trecute.”

5. La ce competiții iei parte în acest moment?

“Sunt pilot în Campionatul Național de Slalom Paralel, dar am început cu Rallycross și anul trecut am ieșit vicecampioană la clasa Femina, și la Rallycross și la Slalom Paralel. Acum sunt pe primul loc la Femina, pe locul 2 la Juniori motorizare 1.4, iar la Juniori Open sunt pe locul 3, dar se pot schimba multe în 3 etape.”

6. Care este cel mai frumos moment trăit până acum în motorsport?

“Finalele, pentru că la Slalom Paralel avem 4 manșe, apoi se calculează timpii și cei mai buni intră în semifinale, apoi în finale. Finalele fac toată etapa pentru mine și dacă reușesc să ajung acolo, e super.”

7. Cum trebuie să fie o persoană, din punct de vedere al caracterului, pentru a pilota o astfel de mașină?

“După părerea mea, răbdarea este importantă, la fel și atenția, nu trebuie să te apuce disperarea pentru că apoi faci greșeli, greșești viraje și te demoralizezi pentru că lucrurile nu merg după cum ai plănuit, trebuie să fii pozitiv și răbdător.”

8. Ce îți place să faci cel mai mult, în afară de automobilism sportiv?

“Îmi ocup timpul doar cu motorsport, cam asta fac și după ce ies de la școală.”

9. Ce planuri ai pentru sezonul următor?

“Cu ajutorul sponsorilor, aș vrea să continui cu Slalom Paralel, și sper și Viteză în Coastă. Adică asta ar fi dorința mea. Știu că unele lucruri nu țin de mine, nu le pot numi neapărat planuri, dar sper la ce e mai bun pentru mine. ”