Se pare că fractura suferită de pilotul Daniel Ricciardo este mai gravă decât se aștepta, iar acesta nu se va recupera complet pentru a putea participa la următoarea cursă. Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a dezvăluit că pilotul australian nu va fi disponibil pentru următoarea cursă, Marele Premiu al Singapore-ului.

Această veste dezamăgitoare vine în urma nefericitului accident suferit de Ricciardo în timpul Marelui Premiu al Olandei, când și-a fracturat a cincea metacarpiană. Pentru a-și remedia această accidentare, el a fost supus unei intervenții chirurgicale, în timpul căreia i-au fost inserate patru șuruburi și o placă în mâna sa dreaptă.

Daniel Ricciardo a oferit informații referitoare la intervențiile suferite folosind social media. Acesta a scris:

“Salut tuturor, am avut o intervenție chirurgicală în dimineața aceasta și am primit prima mea parte de metal, deci e destul de tare. Mulțumiri mari tuturor celor care au ținut legătura cu mine și mi-au ridicat moralul. Acesta nu este un pas înapoi, ci parte din revenirea mea.”

Cu toate că Ricciardo are moralul ridicat și există progrese privind recuperarea fizică a pilotului de Formula 1, Christian Horner este neîncrezător cu privire la disponibilitatea lui Ricciardo pentru cursele viitoare.

“Cu siguranță, pentru Singapore, nu cred că există vreo șansă să fie pregătit până atunci, și cred că ar fi optimism pentru Japonia.

Dar recuperarea lui evoluează bine, are mobilitate la mână și acum se află în proces de reabilitare. Dar am văzut în cazul motocicliștilor care se grăbesc să se întoarcă, uneori pot provoca mai multe daune. Vrem doar să ne asigurăm că este complet în formă înainte să revină în mașină”, a declarat Christian Horner cu privire la recuperarea lui Daniel Ricciardo.

În absența lui Daniel Ricciardo, neozeelandezul Liam Lawson va continua să îi ocupe locul în următoarea cursă, poate chiar și în Japonia.

“Cred că este destul de dornic să fie în mașină la Suzuka”, a spus Horner despre Lawson.