În pregătirea de vineri pentru cursa Catalunya MotoGP, Jorge Martin din echipa Pramac Racing a atras atenția cu tehnica ‘shoulder down’ atunci când a luat virajele. Întrebat despre această tehnică neobișnuită, Martin a răspuns că nu este doar pentru spectacol, ci mai degrabă o încercare de a-și testa limitele, folosindu-se de virajul cu numărul 5 al circuitului. Pilotul MotoGP a menționat, de asemenea, că a experimentat cu diferite tipuri de anvelope pentru a găsi cea mai bună configurare la motocicleta sa pentru cursa ce urmează.

“Dacă fac virajul perfect pe linia de interior, ating doar puțin. Dar, cu siguranță, am încercat puțin! Pentru că știm cu toții că Virajul 5 este destul de amuzant, așa că am încercat un pic mai mult!

Am încercat multe tipuri diferite de anvelope, le-am încercat pe toate, atât pe față, cât și pe spate.

Mă așteptam la mai mult. În ceea ce privește ritmul, mă simt confortabil, dar în ceea ce privește cursa contra cronometru, am avut dificultăți în utilizarea aderenței de pe spate. A trebuit să gestionez foarte mult anvelopa. A fost complicat să pun totul laolaltă”, a declarat pilotul echipei  Pramac Racing, Jorge Martin.

Recent, Martin și-a exprimat unele îngrijorări înainte de cursa Catalunya MotoGP cu privire la tratamentul său din partea Ducati. A spus că Ducati are puterea de a lua decizii care pot influența semnificativ cariera sa, în special aspirația sa de a se alătura unei echipe de fabrică până în anul 2025.

Martin crede în potențialul său de a câștiga curse și pe alte motociclete, dar spune că opțiunea sa principală este să continue cu Ducati. Cu toate acestea, el speră ca Ducati să recunoască dedicația și talentul său și să-l trateze corect.

“Ducati sunt singurii care pot lua o decizie, pot schimba ceva. Obiectivul meu pentru 2025 este să ajung într-o echipă de fabrică. Cred că merit asta.

Am potențialul de a câștiga și pe o altă motocicletă. Prima mea opțiune este Ducati. Dar dacă nu apreciază cu adevărat munca sau talentul meu…”, a spus Martin.

Un punct notabil pe care Martin l-a ridicat este despre importanța competiției corecte din interiorul echipei. Pilotul dorește ca Ducati să nu interfereze cu lupta pentru titlu dintre piloții lor. Martin a vorbit despre egalitatea de șansă și necesitatea unui teren de joc echitabil în care toți piloții primesc aceleași șanse și pot concura fără piedici, chiar dacă echipa are un favorit la titlu.

“Mi se spunea că trebuie să fiu foarte atent cu el, să încerc să-l depășesc în mod curat. Mă gândeam la asta când eram pe pistă cu el. Dar acum, sunt și eu un concurent.

Sper că le vor spune și celorlalți piloți să fie atenți cu mine!Trebuie să concurăm pe pistă și trebuie să ne ofere același material. Sper că ne vor lăsa să luptăm până la sfârșit”, a spus Jorge Martin despre el și pilotul Francesco Bagnaia.