Copiii au pasiuni diferite, în funcție de personalitatea lor, iar părinții, de obicei, trebuie să-i încurajeze necondiționat. Unele pasiuni se transformă chiar și în carieră, așa cum a descoperit și Victor Șerban. El practică sportul cu motor având încrederea unui adult și este stăpân pe mașina pe care o conduce. Are o plăcere când vine vorba de mașini, plăcere descoperită încă de mic.

Autodriven încurajează tinerii să își urmeze pasiunea și să participe la cât mai multe competiții pentru a acumula experiență și a avea șansa să participe la competiții importante naționale, dar și internaționale.

 

1. De ce tocmai motorsport?

“Mi-au plăcut mașinile încă de mic, mereu am avut o pasiune pentru ele. La un moment dat am prins ocazia, când un prieten al tatălui meu a participat la o competiție de Rally Cross. Anul trecut am avut ocazia să particip cu un Suzuki Swift și aceasta a fost prima mașină pe care am concurat. În acest moment am un Renault Clio 2. În prezent particip doar la Rally Cross, dar pentru anul viitor am în plan să ajung și la slalom paralel. ”

2. Care sunt persoanele care te-au ajutat cel mai mult în ceea ce privește motorsportul?

“Prima persoană care m-a ajutat, și mă ajută enorm, este tatăl meu. El mi-a făcut mașina și este prezent la orice competiție și ma ajută cum poate. Altă persoană care îmi este alături este copilotul Tudor Ioniță, care mi-a fost alături și anul trecut.”

3. Cum ai reușit să te împaci cu stresul dinainte unei curse?

“Nu am cum să mint și să spun că nu am emoții. Înainte să iau piciorul de pe ambreiaj și să accelerez, am emoții multe, dar treptat se duc, și singurul gând care îmi trece prin cap este cum să ies pe un loc bun. Cred că și piloții cu experiență au parte de emoții, dar cu timpul au învățat să fie stăpâni pe ele.”

4. Care sunt dificultățile întâmpinate până în acest moment?

“Aici e vorba de reparațiile mașinii, care nu cred că se termină vreodată. Bineînțeles, e și partea financiară, dar este o problemă pe care toți piloții o au. Cât timp nu ai sponsori, trebuie să vii cu bani din surse proprii și trebuie să te ocupi și de pregătirea ta, dar și de mentenanța mașinii.”

5. Există suficiente competiții și circuite în România pentru ca un tânăr pilot să poată pună măcar bazele unei cariere solide?

“La Rally Cross sunt câteva trasee, dar și la slalom paralel știu că există 2 trasee interesante. Bineînțeles, ar trebui să fie mai multe. În ceea ce privește viteza în coastă sau raliuri, consider că sunt competiții destul de bine organizate, cel puțin pentru tinerii participanți. ”

6. Ai lua în considerare vreodată să concurezi sub steagul altei țări în afară de România, în schimbul unei sponsorizări consistente?

“Dacă aș avea ocazia, cu siguranță aș alege acesta cale, dar în acest moment nu sunt aproape de o participare în altă țară.”

7. Cât de multe lucruri ai sacrificat până acum în cariera ta și cât mai ești pregătit să sacrifici pentru a ajunge un pilot mare?

“Aș sacrifica mai multe decât în prezent, cu siguranță. Până acum nu pot spune că am avut multe dificultați, dar este un sport frumos pentru care fiecare sacrificiu făcut merită.”

8. Care sunt piloții tăi preferați din automobilismul sportiv?

“La Rally Cross, îmi place de Ion Apostol, dar și de Alexia Apostol. Alexia participa și la slalom paralel și consider că e foarte talentată. La nivel mai mare, Max Verstappen, din Formula 1. Încă de mic îl urmăresc și l-am susținut mereu.”

9. Ce planuri ai pentru anul 2024?

“Planul meu ar fi să merg la slalom paralel la Sibiu și să evoluez cât mai mult pentru a câștiga experiență.”