Max Verstappen a obținut o nouă victorie senzațională la Marele Premiu al Olandei, la el acasă, în ciuda condițiilor dificile de ploaie intensă. Această realizare remarcabilă a marcat a treia lui victorie consecutivă de pe circuitul Zandvoort și al 11-a triumf din cele 13 curse care au avut loc deja, în acest sezon de Formula 1.

“Chiar dacă ai cea mai bună mașină, și au existat mașini mai dominante în trecut decât avem în acest moment și totuși nu au reușit să câștige nouă (curse) la rând. Deci da, este dificil, mai ales că astăzi este ușor să faci o alegere greșită, chiar să o pierzi în nisip (cursa), nu este niciodată simplu”, a declarat pilotul Max Verstappen, referitor la posibilitatea unei a 9-a victorie consecutivă.

Suspansul cursei de la Zandvoort a fost prezent încă din primul tur, odată cu începerea ploii, determinand opririle timpurii ale piloților la boxe. Primul moment tensionat a început când o coliziune, în care a fost implicat Logan Sargeant, a dus la apariția mașinii de siguranță. Al doilea moment tensionat a fost inițiat de accidentul lui Zhou Guanyu din primul viraj, ce a dus la afișarea steagului roșu, oprind temporar cursa până când condițiile meteo s-au îmbunătățit. După o întrerupere de aproximativ 30 de minute, acțiunea a fost reluată în spatele mașinii de siguranță, moment din care Verstappen și-a arătat abilitățile impecabile printr-o reluare tipică marilor piloți de Formula 1, distanțându-se rapid de competitorii Fernando Alonso și Sergio Perez. Astfel, pilotul olandez a obținut cea de-a 11-a victorie a acestui sezon.

După ce a realizat această performanță incredibilă la el acasă, Max Verstappen și-a exprimat gândurile despre această cursă, spunând printre altele că este extrem de mândru de această victorie.

“Presiunea este mare pentru a performa, și desigur, sunt foarte fericit cu victoria de aici. Este incredibil. Referitor la vreme, nu a fost ușor pentru noi să luăm tot timpul deciziile corecte, dar sunt incredibil de mândru”, a spus pilotul oldandez, Max Verstappen după ce a câștigat Grand Prix-ul Olandei.

 

Rezultatele pentru Grand Prix-ul Olandei:

POZIȚIE   PILOT                         ECHIPĂ

1.    Max Verstappen      —         Oracle Red Bull Racing

2.    Fernando Alonso     —        Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

3.    Pierre Gasly        —             BWT Alpine F1 Team

4.    Sergio Perez        —            Oracle Red Bull Racing

5.    Carlos Sainz        —            Scuderia Ferrari

6.    Lewis Hamilton      —          Mercedes AMG Petronas F1 Team

7.    Lando Norris        —            McLaren F1 Team

8.    Alex Albon          —             Williams Racing

9.    Oscar Piastri       —             McLaren F1 Team

10.   Esteban Ocon        —         BWT Alpine F1 Team

11.   Lance Stroll        —             Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

12.   Nico Hulkenberg     —        MoneyGram Haas F1 Team

13.   Liam Lawson         —          Scuderia AlphaTauri

14.   Kevin Magnussen     —        MoneyGram Haas F1 Team

15.   Valtteri Bottas     —               Alfa Romeo F1 Team Stake

16.   Yuki Tsunoda        —             Scuderia AlphaTauri

17.   George Russell      —            Mercedes AMG Petronas F1 Team

DNF     Zhou Guanyu         —       Alfa Romeo F1 Team Stake

DNF    Charles Leclerc     —         Scuderia Ferrari

DNF     Logan Sargeant      —       Williams Racing

DNF (did not finish)