În lumea Formulei 1, zvonurile și speculațiile sunt la ordinea zilei, mai ales atunci când se apropie data expirării contractelor piloților de curse. De data aceasta, atenția s-a îndreptat către pilotul Charles Leclerc și spre relația sa cu echipa Ferrari. Unele surse au dezvăluit că există speculații cum că Leclerc ar fi semnat deja un contract cu Ferrari, pentru o perioadă de cinci ani de zile, în valoare de 185 de milioane de euro, ceea ce este greu de crezut chiar și pentru un pilot de calibrul lui Leclerc.

Cu toate acestea, Leclerc a ținut să clarifice această situația într-un interviu recent, în care a negat ferm semnarea vreunui contract nou sau purtarea de discuții în acest sens cu Ferrari sau cu oricare altă echipă din Formula 1.

“Aș fi dorit să fi incheiat acest acord deoarece părea că am făcut o treabă bună… Îmi doresc să fiu clar în această privință. Nu există niciun contract nou, nicio discuție în acest sens la momentul actual. Cu siguranță, la un moment dat vom avea aceste discuții. Cred că intențiile mele sunt clare.

La sfârșitul sezonului vom avea aceste discuții. Sincer, nu am nicio limită de timp. Nu simt presiunea timpului. Mai am încă un an și jumătate, care pare puțin într-un fel, având în vedere că am semnat inițial un contract pe cinci ani, dar totuși mai avem destul timp. Dacă aș fi fost îngrijorat, probabil că aș fi început discuțiile mai devreme. Dar nu sunt prea îngrijorat, totul ar trebui să fie în regulă. Nu am început discuțiile, dar sunt bucuros să o fac la sfârșitul anului”, a spus Charles Leclerc.

Legat de perspectivele echipei Ferrari, Leclerc a spus că nu este prea îngrijorat de această situație. Pilotul este de părere că, în acest moment, prioritatea principală este aceea de a lucra intens asupra mașinii pentru a recâștiga competitivitatea și a reveni la nivelul de performanță de anul trecut, când echipa avea resursele necesare de a putea lupta pentru victorie.

“Și în ceea ce privește echipa, nu știu. Dar nu sunt prea îngrijorat. Însă în prezent, acest lucru nu este prioritar, acum dorim doar să încercăm să lucrăm cât mai mult posibil la mașină pentru a deveni cât mai competitivi”, a adăugat pilotul Ferrari, Charles Leclerc.