Red Bull (Red Bull Racing) este una dintre echipele de Formula 1 cele mai cunoscute din lume datorită unui parcurs impresionant prin performanță și inovație. Fondată în 2005, echipa Red Bull a cunoscut un succes rapid, câștigând primul lor titlu de constructor în 2010 și primul titlu de campion la șoferi cu pilotul lor Sebastian Vettel în același an. Aceasta are sediul în Milton Keynes, Marea Britanie.

Pe parcursul anilor, echipa Red Bull a reușit să câștige șase titluri la constructor și patru titluri la campion mondial, ceea ce o face una dintre cele mai de succes echipe din istoria motorsportului.

Unul dintre secretele succesului echipei Red Bull reprezintă abordarea lor inovatoare. Ei au fost primii care au introdus conceptul “nas de rechin” în designul mașinilor lor, care a devenit un aspect iconic pentru echipa lor. Echipa este cunoscută și pentru strategia agresivă și capacitatea lor de a risca în timpul curselor, ceea ce le-a adus adesea succese surprinzătoare.

Printre piloții de top care au concurat pentru Red Bull Racing se numără Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen și Mark Webber.

Red Bull Racing este cunoscută pentru faptul că investește masiv pentru dezvoltarea următoarelor generații de piloți pentru curse. Programul său de tip pepinieră numit Red Bull Junior Team, a ajutat la lansarea carierelor unor piloți de top din Formula 1, cum ar fi Sebastian Vettel și Max Verstappen.

O altă parte importantă a succesului Red Bull Racing a fost parteneriatul cu furnizorul de motoare Renault din perioada 2007-2018 și sponsorul lor principal, Red Bull, compania de energizante. În plus, echipa are o gamă impresionantă de tehnologii inovatoare și instrumente pentru analizarea datelor din timpul cursei, care contribuie la dezvoltarea mașinilor în continuare.

Red Bull Racing continuă să fie una dintre cele mai respectate și competitive echipe din lumea motorsportului, cu o reputație puternică pentru inovație și performanță.