Din cauza unui moment neașteptat și nefericit pentru pilotului Chase Elliott, în cadrul etapei NASCAR Cup Series Go Bowling at The Glen, în care pilotul cu numărul 9 a rămas fără combustibil, soarta aspirațiilor pilotului NASCAR în privința calificării în playoff depinde acum, în totalitate, de următoarea cursă. În urma unei gestionări mai mult sau mai puțin defectuoase, Elliott s-a regăsit în cădere liberă pe locul 33, după ce a rămas fără combustibil, având doar 36 de tururi rămase din această cursă.

Sezonul acesta nu a fost unul foarte bun pentru pilotul de la Hendrick Motorsport. După ce a ratat șase curse din cauza unei fracturi la picior suferite într-un accident la snowboarding, la începutul sezonului, acesta a mai pierdut încă o cursă din cauza unei suspendări NASCAR pentru o coliziune cu mașina lui Denny Hamlin la Charlotte. Dată fiind această situație plus rezultatul de la ultima cursă, următoarea cursă de la Daytona reprezintă un moment esențial în cariera sa de pilot de curse. Este singura șansă ca Elliott să prindă playoff-ul, după ce nu a lipsit de la acesta în ultimele șapte sezoane NASCAR.

Elliott a asemănat situația în care se regăsește cu o miză mare care este jucată la un cazinou din Las Vegas, unde succesul este imperativ necesar, iar șansele de reușită sunt extrem de reduse.

“Să ajungi acolo cu o situație în care trebuie să câștigi este ca și cum ai merge la Las Vegas și ar trebui să apeși butonul de la cea mai apropiată mașină de slot pentru jackpot,” a spus Chase Elliott despre această situație.

În timpul cursei de la Glen, strategia lui Elliott l-a determinat să intre la boxe mai devreme decât majoritatea competitorilor săi. Această decizie strategică l-a pus în situația de a-și întinde rezerva de combustibil pe parcursul traseului lung de 2,45 mile până la tura a 55-a.

Jeff Gordon, vicepreședintele Hendrick Motorsports, a vorbit despre această decizie bazată pe calcule eronate. Oprirea inițială a echipei a fost puțin mai scurtă, ceea ce a necesitat o încercare riscantă de a forța la limită rezerva de combustibil pentru a se alinia cu poziția celorlalți concurenți.

“Este clar o eroare de calcul pentru mașina cu numărul 9 și asta a fost enorm. A intrat cu mai puțin combustibil la prima oprire, și așa că au încercat să meargă la limită pentru a se apropia mai mult de strategia celorlalți. Combustibilul pur și simplu nu a fost acolo. A fost cu adevărat nefericit”, a declarat Jeff Gordon.