Am discutat cu mulți piloți despre motivația de a participa la competițiile de motorsport și toți au ceva în comun. Chit că unii concurează pentru podium sau adrenalină, sunt anumiți piloți care au găsit ceva mult mai valoros. Este vorba de sentimentul de libertate, pe care îl întâlnim atât de rar astăzi, și pentru care suntem dispuși să facem foarte multe.

Paul Popa ne vorbește despre acest aspect, dar și despre originile sale și modul în care a ajuns să aibă parte de primele sale victorii din carieră. Pe lângă titlurile câștigate în Campionatul Național de Raliuri, Paul a câștigat experiență și peste hotare, acolo unde viteza și îndemânarea merg mână în mână și nu sunt permise greșeli.

1. De ce ai ales să practici acest sport?

“Motorsportul este o tradiție de familie, unchiul meu a fost pilot de Autocross, cum se numea mai demult, apoi în 2010 a făcut pasul către raliu. Tatăl meu era mecanicul lui, iar împreună au participat la multe competiții în țară. Astfel, mergând prin țară cu ei am decis că îmi doresc să fiu la rândul meu pilot.”

2. Cum consideri că a fost parcursul tău în acest sport până în acest moment?

“Ascensiunea mea a fost destul de rapidă, după părerea mea. Am început acum 6 ani, aveam 15 ani atunci, concuram la slalom paralel și nu cred că a trecut un an și am participat și la prima etapă de Rally 2. În 2020 am debutat la Campionatul Național de Raliuri cu Suzuki și am ieșit campion la debutanți. Am participat și în Ungaria peste un an. Dar a fost un parcurs dificil din punct de vedere financiar, dar și în ceea ce privește pregătirea mașinii. Acum caut să îmi pregătesc mașina astfel încât să nu apară probleme pe parcurs.”

3. La ce competiții participi în prezent?

“În prezent concurez doar în Campionatul Național de Raliuri, este singura disciplină pe care mă axez, dar am ca obiectiv și participarea la campionate internaționale pe viitor.”

4. Ce te motivează să participi în continuare?

“Sentimentele pe care acest sport mi le oferă sunt incomparabile, am încercat și altele, dar motorsportul îmi oferă armonia perfectă. Mergând cu 150 kilometri la oră prin pădure e cel mai satisfăcător lucru pe care l-am simțit vreodată și sentimentul că pot fi mai bun mereu oferă o satisfacție foarte mare. Este complex și nu te formează doar ca sportiv, ci și ca om.”

5. Care au fost principalele probleme pe care le-ai întâmpinat de când concurezi?

“Problemele apar în funcție de experiență și pot fi vaste. Dacă la început principalele probleme erau emoțiile, frica, sau faptul că doreai să ai un randament bun, mai târziu apar cele legate de partea financiară, care sunt mai complicate. În cele din urmă, cu cât avansezi, toate se stabilizează și agitația pe care o simțeai cândva se transformă în calm.”

6. Ai avut parte de experiență și în străinătate?

“Da, am participat în 2021 la Campionatul European de Raliuri din Ungaria, unde nivelul este mai ridicat decât la noi, nu doar pe traseu, dar și din punct de vedere al organizării. Chiar și fanii reprezintă un factor important, cel puțin în Ungaria, unde s-a simțit ca un sport național, nu ca un sport nișat.”

7. Când vine vorba de timp liber, cum reușești să îl gestionezi?

“Timpii morți sunt ocupați de pregătirea mașinii pentru cursă, dar nici partea de antrenamente nu este mai prejos. Totul este destul de costisitor, iar fiecare kilometru reprezintă cheltuieli, de la anvelope la benzină și tot așa. Pe cât posibil, în puținul timp liber, încerc să mă relaxaz uitându-mă la ce fac piloții mai experimentați și învățând de la ei.”

8. Dacă ai putea schimba ceva în motorsport, despre ce ar fi vorba?

“Aș face schimbări în ceea ce privește trecerea unei echipe sau a unui pilot de la categoria semiprofesionistă la profesionistă. De exemplu, atât la Formula 1, cât și la Campionatul Mondial de Raliuri, există un număr limitat de locuri și nu sunt criterii de încadrare când vii din alte campionate. Poți să ieși campion național la toate categoriile mai mici, cum e Formula 2 sau 3, dar nu garantează un loc în Formula 1 neapărat. “

9. Care sunt planurile pentru sezonul viitor?

“Nu aș vrea să vorbesc despre planurile de viitor pentru că încă lucrez la ele, dar în principiu îmi doresc să am participări internaționale cât mai multe.”