Sebastian Vettel, fostul Campion Mondial de Formula 1, a declarat că este bucuros să vadă îmbunătățirea echipei Aston Martin din acest sezon de Formula 1. În primele 12 curse ale anului, înlocuitorul lui Vettel, Fernando Alonso, a obținut șase poziții pe podium, ceea ce l-a plasat pe locul trei în clasamentul piloților, cu un total de 149 de puncte acumulate până în prezent.

În anul 2021, Sebastian Vettel a făcut trecerea la echipa Aston Martin după o notabilă perioadă de șase ani petrecută la Ferrari. Pe parcursul anului precedent, realizările remarcabile ale lui Vettel în timpul petrecut cu Aston Martin au inclus obținerea a două finish-uri pe locul șase, realizate cu precădere în cadrul Marelui Premiu din Azerbaidjan și Japonia.

Într-un interviu acordat celor de la The Red Bulletin, Vettel își împărtășește opinia despre situația actuală din Formula 1, mărturisindu-și fascinația continuă pentru sportul pe care îl cunoaște atât de bine.

“Sunt încă foarte interesat de F1. A fost un pic ciudat la prima cursă, dar acum mă bucur să o urmăresc. Cunosc sportul pe dinafară, îl iubesc în continuare”, a declarat fostul pilot de Formula 1.

Vettel a spus, de asemenea, că este bucuros să își vadă echipa și vechiul său rival, Fernando Alonso, concurând din nou pentru primele poziții din clasament.

“Poate că văd anumite lucruri într-un alt fel, dar nu sunt trist când îmi privesc foștii colegi, deloc. Reacția inițială a oamenilor a fost: ‘Faptul că Aston Martin merge atât de rapid în acest sezon trebuie să te afecteze, nu?’

Ok, poate ar fi mai ușor dacă mașina ar fi fost total dezastruoasă, astfel încât să nu fi pierdut nimic, dar în mare parte sunt bucuros pentru echipă și mă bucur pentru Fernando Alonso. Timp de ani de zile nu a avut o mașină în care să-și poată arăta calitățile. Acum poate face asta și este imediat în frunte.”

În ceea ce privește dominația echipei Red Bull, Sebastian Vettel a spus are un sentiment de bucurie atunci când aceștia înregistrează victorii: “Red Bull domină și încă am mulți prieteni acolo. Sunt foarte fericit când ei câștigă.”