Pilotul MotoGP, Alex Rins, urmează să treacă la echipa Yamaha începând cu anul viitor. Decizia sa a fost motivată, de asemenea, de lipsa suportului tehnic pe care l-a primit din partea echipei sale. Ca urmare a acestei decizii, Lucio Cecchinello, managerul echipei LCR, se confruntă cu o sarcină dificilă: găsirea unui pilot talentat pentru a-l înlocui pe Alex Rins.

Cecchinello a explicat că, deși Rins avea un contract de fabrică, pilotarea unei motociclete de fabrică în cadrul unei echipe satelit poate duce la o evoluție tehnică mai lentă. Totodată, Cecchinello a spus că era conștient de posibilitatea ca Rins să aleagă o echipă de fabrică dacă are această ocazie. Trecerea la o echipă de fabrică reprezintă alegerea logică în cariera fiecărui pilot din MotoGP.

“Adevărul este că Alex are un contract de fabrică cu HRC, dar atunci când conduci o motocicletă de fabrică în cadrul unei echipe satelit, totul durează mai mult. Evoluția nu este aceeași, întotdeauna este puțin mai lentă. A demonstrat că are talentul și abilitatea de a câștiga curse, știam că dacă primește o ofertă de la o echipă de fabrică, acest lucru s-ar putea întâmpla”, a spus Lucio Cecchinello despre decizia lui Alex Rins de a părăsi echipa LCR Honda.

Cecchinello spune că echipa caută deja un înlocuitor pentru Rins și este interesată în special de tinerele talente cu potențial, mai ales de cei care provin din categoria Moto2.

“Acum ne dedicăm evaluării diferitelor opțiuni. Piața este vastă și există, de asemenea, câțiva tineri talentați în Moto2 de luat în considerare. După Austria, cu siguranță vom încheia înțelegerea.”

Au început deja să apară speculații cu privire la posibilul înlocuitor al lui Rins. Ar fi interesant de văzut dacă LRC optează pentru tânărul talentat Tony Arbolino, a doua opțiune pentru cei de la Yamaha în cazul în care Alex Rins ar fi refuzat oferta. În această situație, vom putea observa dacă Yamaha a luat o decizie corectă sau dacă Lin Jarvis a avut dreptate.

“Nu știm cine va fi mai bun dintre Morbidelli și Rins, dar în final, alegerea unui pilot este întotdeauna un pariu. Nu există garanții”, a declarat Lin Jarvis, managerul echipei Yamaha.