În lumea MotoGP, pot avea loc numeroase răsturnări de situație pentru echipele de curse implicate. La momentul de față, cu această situație se confruntă echipele LCR Honda și Yamaha, după ce a fost confirmată o schimbare semnificativă pentru următorul sezon din anul 2024. Alex Rins, un pilot al echipei LCR Honda, și-a anunțat plecarea din echipă pentru a se alătura echipei Yamaha. Lin Jarvis, administratorul echipei de curse Yamaha, și-a exprimat opinia cu privire la această mutare într-un interviu acordat GPOne.

Lin Jarvis și-a exprimat admirația pentru talentul natural al lui Rins și pentru abilitățile sale extraordinare de pe pista de curse, și este de părere că pilotul are un potențial uimitor care îl va ajuta să aibă un viitor strălucit în MotoGP.

“Alex are un talent natural și uneori este capabil de lucruri senzaționale. Să nu uităm că el a fost singurul pilot care nu aparținea echipei Ducati și a câștigat un Mare Premiu, obținând două victorii cu Suzuki și câștigând anul acesta cu Honda”, a spus Lin Jarvis despre decizia echipei Yamaha de a-l recruta pe Alex Rins.

În timp ce discuta procesul de selecție al lui Yamaha pentru noul lor pilot, Jarvis a dezvăluit că echipa a luat în considerare și o altă variantă de selecție, numită “Planul B”. Acest plan de rezervă se referă la promițătorul pilot italian Tony Arbolino, un talent rar de doar 23 de ani, care a obținut realizări impresionante atât în Campionatul Mondial Moto3, cât și în Moto2.

Deși Arbolino are un potențial enorm și o carieră lungă în motorsport, Jarvis a spus că echipa preferă, la momentul de față, un pilot cu experiență semnificativă în locul unui debutant.

“Da, am avut un Plan B. Arbolino se dezvoltă bine și ar putea fi o opțiune pentru viitor, dar nu doream un debutant, acum nu este momentul potrivit pentru noi. Avem nevoie de un pilot care să aducă experiență. Nu știm cine va fi cel mai bun dintre Morbidelli și Rins, însă. În final, alegerea unui pilot este întotdeauna un pariu. Nu există nicio garanție”, a declarat Lin.