Alex Rins a anunțat că va părăsi echipa LCR Honda pentru a se alătura echipei Yamaha în sezonul din anul 2024. În cele din urmă, zvonurile cu privire la plecarea lui Rins din echipa Honda s-au adeverit, chiar dacă Alex nu atribuie problemele motocicletei ca motiv principal pentru această decizie. Se pare că această mutare este strâns legată de faptul că Rins simte că a fost constant ignorat și lăsat în umbră în favoarea colegului său de echipă, Marc Marquez.

“Motocicleta Honda nu este una proastă, cred că celelalte branduri, în special cele europene, au făcut doi pași înainte, iar Honda doar unul mic”, a declarat Rins.

Într-un interviu acordat DAZN, Rins a vorbit de această mutare, spunand despre rolul crucial pe care performanțele sale pe pistă le-au avut în influențarea acestei decizii.

“Ceea ce a cântărit cel mai mult este ceea ce s-a văzut cursă după cursă. La final, Honda și HRC au preferat să ofere echipei de fabrică piesele noi pentru testare, chiar dacă sunt și eu un pilot competitiv.

Ar fi fost plăcut să primesc puțin mai mult sprijin din partea lor”, a spus Alex Rins despre motivul deciziei de a părăsi Honda pentru Yamaha.

Cu toate că decizia de a pleca nu a fost una ușoară, Rins a explicat că nu a putut refuza oportunitatea unică oferită de Yamaha. Pilotul de MotoGP a vorbit și despre relația cu actualul său manager de echipă, Lucio Cecchinello, care pare să fi fost extrem de bună.

“Relația cu Lucio Cecchinello este spectaculoasă, nu am mai avut așa ceva cu niciun alt manager de echipă și atmosfera în boxă este imaculată. M-am gândit dacă să fac asta sau nu, dar nu am putut refuza. I-am spus lui Lucio că mi-a părut rău, a fost o lovitură grea, dar el mi-a spus că înțelege perfect.

Este o oportunitate unică, este o echipă de fabrică și cred că este ceva ce merit. După atâtea zile proaste, anunțul că semnez cu Yamaha a fost incredibil. Sunt foarte fericit.”

Rins a dezvăluit și motivul pentru care a ales Yamaha. Acesta a povestit despre perioada când a părăsit Suzuki și, după ce au explorat diverse opțiuni, inclusiv Yamaha, Rins și echipa sa s-au hotărât în cele din urmă pentru Honda. Cu toate acestea, pe măsură ce sezonul curent a avansat, Rins și echipa sa au reanalizat posibilitatea de a se alătura echipei Yamaha.

“Atunci am abordat Yamaha și ne-au spus că la acel moment nu era posibil, pentru că deja îi aveau pe Morbidelli și Quartararo. Așa că în cele din urmă am mers la Honda, iar în acest an, văzând cum au evoluat lucrurile, din poziția în care ne aflăm am întrebat din nou pentru a vedea dacă am noroc, și am avut.

Aștept cu nerăbdare acest lucru. Este un proiect într-o echipă de fabrică, exact ceea ce căutam și sunt foarte entuziasmat, dar închei acest sezon cu același entuziasm cu care l-am început”, a spus pilotul Honda, Alex Rins.

Se pare că decizia lui Rins de a schimba echipele i-a luat prin surprindere nu numai pe fani, ci și pe piloții colegi precum Marc Marquez.

“Am avut un interviu, m-au întrebat despre acest zvon. Am spus că ‘Nu cred așa ceva pentru că Rins a câștigat o cursă și a spus ‘este o motocicletă bună’.

Așa că nu mă așteptam la această mutare. Dar apoi, a venit ziua următoare! Mă bucur pentru el, este o mutare bună, trece de la o echipă satelit la o echipă de fabrică. Yamaha are putere și energie încă din trecut”, a declarat Marc Marquez, pilotul echipei Repsol Honda.