Echipa Mercedes AMG Petronas din Formula 1, în ciuda implementării mai multor upgrade-uri semnificative la monopostul lor, rămâne în continuare la același nivel de dificultate în ceea ce privește detronarea echipei Red Bull de pe poziția dominantă de câștigătoare a tuturor curselor din acest sezon. Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, și-a exprimat frustrarea față de starea actuală a acestor lucruri. Acesta afirmă că bazarea exclusiv pe priceperea sa de a conduce mașina de Formula 1 nu este suficientă pentru a compensa neajunsurile de performanță ale mașinii și, astfel, pentru a contesta dominația Red Bull.

Hamilton, a recunoscut deschis relația sa cu mașina: “Încerc mereu să mă bazez pe abilitățile mele de condus pentru a recupera deficitul, dar asta nu a fost în cele din urmă suficient în multe locuri. Dacă vă uitați la cursa de la Silverstone, poate că nu ați observat, dar am fost egali cu Max la timp până la Curba 13, într-un tur de calificare. Apoi am pierdut pur și simplu performanța și viteza după aceea.”

Hamilton este conștient și de faptul că modificarea unei mașini de curse nu este o sarcină ușoară și că acest proces poate dura mult timp. Mai mult decât atât, limita impusă pentru costul în ceea ce privește upgrade-urile nu face ca o revenire peste noapte a echipei Mercedes să fie prea probabilă.

“Abordarea acestor aspecte necesită pur și simplu timp, iar resursele pe care le ai sunt foarte limitate, astfel că trebuie să fii atent la deciziile pe care le iei. Dacă mergi cu toată forța în această direcție, poți pierde săptămâni de dezvoltare și asta ar putea însemna zecimi de performanță”, a dăugat Lewis Hamilton.

Mike Elliott, șeful departamentului tehnic al echipei Mercedes, și-a exprimat părerea cu privire la progresul echipei în ceea ce privește îmbunătățirea mașinii de curse.

“În ceea ce privește ceea ce încercăm să învățăm, ceea ce încercăm să realizăm, cred că putem obține aceste informații de la mașina din acest an.

Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea de iarnă, asigurându-ne că am înțeles toate lecțiile pe care le putem învăța de la mașina din acest an și apoi să transformăm aceste învățături în lucrurile potrivite pentru anul viitor. Aș vrea să cred că ne-am plasat cumva într-un loc potrivit pentru perioada de iarnă”, a spus Mike Elliott.

Având în vedere circumstanțele actuale, este foarte probabil ca Mercedes să continue să lupte pentru locurile doi și trei pe podium pe parcursul următoarelor curse rămase din acest sezon, intrând în competiție cu echipe precum Ferrari, Aston Martin și McLaren.