Francesco Bagnaia, pilotul italian de MotoGP, și-a spus părerea cu privire la lipsa de viteză din timpul calificărilor de la Silverstone. Acesta a menționat că echipa sa analizează deja datele pentru a înțelege ce s-a întâmplat. În condițiile de ploaie ale sesiunii de antrenament de dimineață, s-a descurcat destul de bine și a ocupat poziția a doua. Cu toate acestea, în sesiunea de calificări nu a reușit să mențină aceeași performanță pe pistă.

“Echipa mea lucrează deja la asta și încearcă să înțeleagă datele pentru ce s-a întâmplat,” a spus Francesco Bagnaia.

Încă de la început, Bagnaia și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu performanțele motocicletei sale. Pilotul a întâmpinat unele dificultăți când alți piloți îl depășeau ușor atât pe interior, cât și din exterior. Simțea că se luptă și nu poate da tot ce are mai bun din cauza performanței scăzute a motocicletei. Cu toate că a terminat pe poziția a 13-a, Bagnaia este de părere că aceasta nu este poziția la care ar trebui să fie, având în vedere potențialul său.

“Apoi, în cursă, deja din turul de încălzire am înțeles că ceva nu funcționa bine. A fost destul de dificil să fac totul. Alți piloți mă depășeau din interior cât și din exterior, iar eu eram un pic la limită, mergând destul încet chiar și în acest fel. A fost foarte dificil, dar știm la ce nivel ne aflăm și că poziția 13 nu este pentru noi,” a adăugat Bagnaia.

Bagnaia este de părere că această problemă nu are legătură cu configurația motocicletei sale și spune că echipa sa lucrează la identificarea și rezolvarea problemei înainte de următoarea cursă. Privind înapoi la sesiunea de antrenament de vineri, Bagnaia a simțit că se descurcă bine cu anvelopele uzate și credea că poate obține o poziție bună în cursă. Tododată, a declarat că la Silverstone, consumul anvelopelor joacă un rol foarte important în rezultatul cursei.

“Sunt destul de sigur că asta nu a fost din cauza configurației motocicletei mele. Avem timp să înțelegem problema pentru ziua de mâine.

Ieri după-amiază m-am simțit excelent cu anvelopele uzate. Atât cu anvelope noi, cât și cu cele uzate, am fost destul de competitiv. Pe această pistă este destul de dificil să faci diferența, deoarece trebuie să ții cont de consumul anvelopelor mai mult.

Este important să nu împingi prea mult și în momentele nepotrivite. Dispunem de pachetul necesar să fim în față și să luptăm”, a spus pilotul Francesco Bagnaia de la echipa Ducati Lenovo.