George Russell, talentatul pilot de Formula 1 de la echipa Mercedes, a avut de înfruntat un weekend plin de provocări. Pilotul s-a confruntat cu o performanță scăzută a monopostului său în cursele recente. Din păcate, Marele Premiu al Ungariei nu a reprezentat o excepție, astfel că a fost nevoit să înceapă cursa de pe poziția a 18-a din grilă.

În pofida acestor dificultăți, Russell a reușit să obțină, în mod neașteptat, o revenire impresionantă și a terminat Marele Premiu al Ungariei pe poziția a șasea. Această realizare remarcabilă l-a poziționat în fața ambilor piloți de la echipa Ferrari, o performanță care a atras atenția multor pasionați de Formula 1.

Russell a descris weekendul din Ungaria ca fiind unul “dificil” și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu performanța mașinii sale din ultima perioadă, ceea ce a afectat performanțele sale în calificare. Calificările, odată considerate punctul său forte, au devenit acum un aspect dificil în ultimele două curse. Pilotul Mercedes a mărturisit că era pe punctul de a provoca un accident ori de câte ori împingea mașina aproape de limite, ceea ce i-a afectat mult încrederea de pe pistă.

“A fost un weekend dificil pentru noi. Nu m-am simțit confortabil deloc. Nu sunt sigur ce se întâmplă. Parcă simt că voi avea un accident ori de câte ori forțez mașina. Calificările au fost mereu unul dintre punctele mele forte, am fost mereu foarte confortabil în calificări. Acum? Este punctul meu cel mai slab în ultimele două curse!”, a declarat George Russell.

Pilotul Mercedes a vorbit și despre problemele mașinii sale din timpul curselor, spunând că în timpul virajelor, instabilitatea neașteptată a mașinii îl făceau să fie precaut, temându-se că dacă forțează mai tare, ar putea ajunge în afara pistei. Comportamentul mașinii din calificări l-a făcut să iasă în afara pistei de mai multe ori, afectându-i și mai mult poziția de start.

“Am început pe poziția a 18-a săptămâna trecută pe un circuit unde nu poți depăși și am terminat pe locul 6. Mâine vom începe de pe poziția a 8-a și avem o mașină de cursă mai bună decât în calificări. Este faza de tranziție. Nu ne ajutată că avem mai multe sărituri în acest weekend. În timpul virajelor, mașina se ridica și simt că, dacă apăs mai tare, voi ajunge în gard. Am forțat în calificări, și de fiecare dată am ieșit în afara pistei”, a adăugat Russell.

Russell recunoaște că și decizia lui neinspirată de a se opri în boxe după o reluare i-a costat câteva poziții.

“A fost alegerea mea să intru la boxe la o tură după restart, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie greșită. Am pierdut două sau trei poziții. Dacă aș fi rămas afară încă două tururi, am fi fost, poate, cu trei poziții mai sus”, a concluzionat pilotul Mercedes, George Russell.