În semn de solidaritate, unul dintre cei mai cunoscuți actori și câștigător al premiului Oscar, Brad Pitt, a oprit filmările la mult așteptatul film despre Formula 1, pentru a-și arăta sprijinul față de grevele de la Hollywood care sunt în desfășurare.

Grevele au căpătat o amploare impresionantă odată cu anunțul Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists cu privire la participarea lor, cu cei 160.000 de actori alăturându-se celor 11.500 de membri din Writers Guild of America. Greva a fost declanșată din cauza eșecului de a ajunge la un consens cu privire la compensațiile corecte pentru cei din industria filmului și temerile acestora despre potențialul impact negativ al inteligenței artificiale în această industrie.

Pe măsură ce greva continuă, rămâne de văzut cum se vor desfășura negocierile, însă solidaritatea demonstrată de Brad Pitt și de mulți alți actori celebri reprezintă, fără îndoială, un impact semnificativ asupra viitoarelor discuții legate de direcția divertismentului și drepturile celor implicați direct în această industrie.

Filmul despre Formula 1, supervizat de regizorul Joseph Kosinski, a stârnit mult interes în rândurile pasionaților de Formula 1 și nu numai, fiind asemănat cu blockbusterul său anterior, “Top Gun: Maverick”. Filmul se învârte în jurul personajului Sonny Hayes, interpretat de Brad Pitt, un fost pilot F1 a cărui carieră a fost umbrită de un accident major, care l-a forțat să se retragă înainte de vreme. Cu toate acestea, el este chemat înapoi pe circuit, având o nouă șansă pentru a-și împlini visurile, în timp ce îl călăuzește pe pilotul de Formula 1, Joshua Pearce, interpretat de Damson Idris, în drumul său de a deveni un superstar a motorsportului.