Richmond Raceway, situat în Richmond, Virginia, este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi locații de motorsport din Statele Unite. De la înființarea sa în anul 1946, circuitul cu forma ovală a găzduit o serie vastă de curse cu motor, care au făcut senzație în istoria curselor de motorsport americane.

De la începuturile sale modeste, ca o simplă pistă de pământ de jumătate de milă, până la statutul său actual de circuit modern de ultimă generație, asfaltat și cu o lungime de 1.207 km, Richmond Raceway a trecut prin numeroase transformări pentru a deveni o destinație principală pentru entuziaștii curselor de mașini din Statele Unite și nu numai.

Istoria circuitului Richmond Raceway începe din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, când pasiunea pentru cursele de mașini stock a crescut rapid. Inițial cunoscut sub numele de Atlantic Rural Exposition Fairgrounds, circuitul a găzduit prima sa cursă pe 12 octombrie 1946. Primul eveniment, o cursă de 50 de tururi pe o pistă de pământ, a atras o mică, dar entuziastă audiență pasionată de cursele cu mașini modificate. Cu trecerea timpului, pista a fost asfaltată și ajustată pentru a găzdui un număr mare de spectatori, astfel popularitatea acesteia a crescut, devenind un eveniment stabil în calendarul NASCAR (Asociația Națională pentru Cursele Auto cu Mașini Stock).

Richmond Raceway a găzduit o serie de curse semnificative, inclusiv evenimente din seria NASCAR Cup, Xfinity și Camping World Truck. Una dintre cele mai populare curse desfășurată pe acest circuit este “Toyota Owners 400,” care face parte din seria NASCAR Cup și are loc în fiecare primăvară.

Pe lângă evenimentele populare precum NASCAR, Richmond Raceway a găzduit și alte competiții de motorsport, precum seria Verizon IndyCar și IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Circuitul Richmond Raceway, cunoscut și sub numele de “Pista Acțiunii,” a avut o impresionantă serie de 33 de curse consecutive din seria NASCAR Cup vândute complet.

De-a lungul anilor, acest circuit a trecut printr-o modernizare semnificativă pentru a le oferi fanilor și piloților o experiență de cursă cât mai bună. Renovările majore au inclus instalarea de bariere SAFER, care îmbunătățesc siguranța piloților, precum și adăugarea de tribune și facilități noi pentru a putea găzdui un număr mai mare de spectatori. La momentul actual circuitul dispune de 51.000 de locuri.

În 2010, circuitul a introdus un turn pentru scorul digital de ultimă generație, considerat cel mai avansat din industria motorsportului de la acea vreme. Turnul are patru ecrane HD LED, fiecare măsurând 11 metri în lățime și 7 de metri în înălțime, făcându-l unul dintre cele mai mari ecrane LED folosit pentru cursele auto.

Complexul Richmond Raceway este un spațiu conceput pentru evenimente dedicate motorsportului și altor activități recreative. Acest complex găzduiește nu doar curse auto, ci și diverse evenimente culturale, expoziții, concerte și alte activități culturale și de agrement.

În afară de circuitul de curse, Richmond Raceway Complex include și pavilionul Richmond Raceway Complex Exhibition Hall, care poate găzdui evenimente comerciale, diverse expoziții și târguri.