La Grand Prix-ul Belgiei de pe circuitul Spa-Francorchamps, Lewis Hamilton, pilotul de Formula 1 de la echipa Mercedes, s-a confruntat cu o situație dificilă care a afectat poziția sa finală în cursă. În timpul cursei sprint de la Marele Premiu al Belgiei, Hamilton a fost implicat într-un incident cu Sergio Perez de la echipa Red Bull Racing.

Ciocnirea celor doi piloți a dus la penalizarea pilotului Mercedes și la avarierea monopostului pilotului de la Red Bull. Totodată, acest incident a stârnit controverse și dezbateri între fanii și experții din Formula 1 cu privire la penalizarea lui Hamilton, dacă aceasta a fost decizia corectă sau nu.

Incidentul a avut loc în turul 6 al cursei, când Hamilton și Perez se luptau pentru poziția a patra. Pe măsură ce se apropiau de o curbă, Hamilton a alunecat mai mult decât ar fi trebuit în traseul lui Perez, ceea ce a dus la o coliziune între mașinile lor. Impactul a provocat avarierea sidepod-ului lui Perez, acest lucru ducând la retragerea sa din cursă. În schimb, Hamilton a terminat cursa pe locul patru în clasamentul general. Cu toate acestea, penalizarea de cinci secunde pentru coliziune a determinat retrogradarea lui Hamilton de pe locul patru pe locul al șaptelea în clasamentul final al cursei sprint.

Hamilton a spus despre acest incident că nu a fost unul intenționat, ci doar că a avut o ieșire puternică din curbă și că era deja mai mult de jumătate de mașină în fața lui Perez în momentul coliziunii. El a considerat incidentul ca fiind o situație obișnuită în cursele de Formula 1, mai ales în cazul condițiilor meteo dificile. Lewis a menționat, totodată, că diferența dintre locul patru și locul al șaptelea în cursa sprint nu va afecta semnificativ punctajul său.

“El mergea destul de încet și a intrat încet și larg în virajul 14. Am avut o ieșire excelentă, eram deja cu mai mult de jumătate de mașină langă el și am sfârșit prin a ne ciocni. A fost un fel de incident obișnuit în curse, sincer, nu a fost intenționat, dar ei au interpretat altfel.

Condițiile erau foarte dificile acolo, toți încercam din răsputeri. Nu face o diferență uriașă, locul patru sau locul al șaptelea în cursa sprint, nu aduce foarte multe puncte”, a spus Lewis Hamilton despre ciocnirea cu Sergio Perez.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes de Formula 1, a susținut perspectiva lui Hamilton cu privire la incident. El a considerat incidentul ca fiind unul specific curselor și este de părere că acesta nu ar fi trebuit să ducă la o penalizare. Totodată, Wolff este conștient că acest incident va stârni controverse.

“Știi, prefer să am o mașină rapidă care să performeze bine și să am o poziție mai puțin optimă în cursa sprint decât să beneficiez de nefericirea altora și să fiu ghinionist. Sunt de acord cu asta. Incidentul a fost unul specific cursei.

Poți vedea situația din ambele perspective. Dar este mai mult un incident de cursă decât o penalizare. Evident, acest lucru va fi un subiect plin de controverse”, a declarat Toto Wolff.