Se pare că sezonul 2023 din Formula 1 aparține echipei Red Bull. La Marele Premiu al Belgiei, Max Verstappen și-a asigurat a zecea victorie a sezonului, demonstrându-și încă o dată abilitățile de pilotaj excepționale pe pista Spa-Francorchamps. Cursa s-a dovedit încă o dată a fi dominată de Red Bull; coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez, a terminat la peste 22 de secunde în spatele său, pe locul al doilea.

În pofida faptului că a pornit de pe poziția a șasea pe grilă din cauza unei penalizări pentru utilizarea unei cutii de viteze suplimentare, Verstappen a arătat o determinare incredibilă, reușind și în aceste condiții să termine pe prima poziție.

Marele Premiu al Belgiei a avut loc pe circuitul Spa-Francorchamps, unde piloții se confruntă cu sectoare dificile precum Eau Rouge, o curbă cunoscută pentru dificultatea și pericolele sale. Chiar și Verstappen a recunoscut riscul mare al acestei porțiuni, numind-o “probabil cel mai rău loc pentru a avea o problemă”.

Eau Rouge: “Probabil cea mai proastă curbă pentru a avea o problemă!”. Am avut un moment ușor de alunecare. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic, dar cu siguranță este o curbă în care nu vrei să se întâmple așa ceva”, a spus Max Verstappen.

Vremea a adăugat un nivel suplimentar de complexitate cursei, cu ploaie intermitentă care a făcut condițiile de pe pistă dificil de prevăzut.

“A fost dificil în acele tururi când a plouat. Se putea vedea că ploua, dar nu foarte tare.

Totul a ieșit bine. Cred că am făcut cu toții depășiri și manevre corecte. M-am blocat puțin la început într-un tren DRS, dar odată ce s-a dezghețat situația, am putut să-mi impun propriul ritm”, a adăugat Verstappen.

În turul 17, Verstappen a făcut o mișcare decisivă pentru a prelua conducerea din mâinile coechipierului său Perez și nu s-a mai uitat în spate. A păstrat ferm poziția și a terminat cursa cu un impresionant avans de 22 de secunde, continuând astfel seria de victorii ale echipei Red Bull, câștigând toate cele 12 curse ale sezonului 2023 până în prezent.

Având experiența provocărilor de pe cealaltă parte, în care victoria a rămas greu de atins din cauza limitărilor externe, dorința lui Max pentru succes rămâne constantă. Înțelege că perioada actuală de triumf nu o să dureze veșnic, astfel că depune eforturi conștiente să se bucure de prezent, învățând în permanență pentru a deveni mai bun.

“Mereu există lucruri ce pot fi făcute mai bine. Am fost și de cealaltă parte, când cauți victorii dar întotdeauna rămâi scurt, deoarece nu ai echipamentul sau ceva asemănător.

În mod cert mă bucur de moment, dar în același timp știu că la un moment dat toate acestea vor lua sfârșit, astfel că trebuie să ne bucurăm, să continuăm să învățăm, să căutăm îmbunătățiri și să încerc să aplic asta din nou pentru următoarea cursă”, a spus Max Verstappen.

 

Rezultatele Marelui Premiu al Belgiei 2023:

1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing

2. Sergio Perez Oracle Red Bull Racing

3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari

4. Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas F1 Team

5. Fernando Alonso Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

6. George Russell GBR Mercedes AMG Petronas F1 Team

7. Lando Norris McLaren F1 Team

8. Esteban Ocon BWT Alpine F1 Team

9. Lance Stroll Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team

10. Yuki Tsunoda Scuderia AlphaTauri

11. Pierre Gasly BWT Alpine F1 Team

12. Valtteri Bottas Alfa Romeo F1 Team Stake

13. Zhou Guanyu Alfa Romeo F1 Team Stake

14. Alex Albon Williams Racing

15. Kevin Magnussen DEN MoneyGram Haas F1 Team

16. Daniel Ricciardo AUS Scuderia AlphaTauri

17. Logan Sargeant USA Williams Racing

18. Nico Hulkenberg GER MoneyGram Haas F1 Team

Carlos Sainz Scuderia Ferrari *DNF

Oscar Piastri McLaren F1 Team *DNF

*DNF(Did Not Finish)