Viitorul lui Álex Rins în MotoGP ar putea lua o nouă traiectorie. Talentatul pilot al echipei LCR Honda se pare ca este pe punctul de a părăsi echipa, alăturându-se echipei Yamaha pentru sezonul MotoGP din anul 2024. Această mutare potențială ar putea marca o schimbare semnificativă în cariera lui Rins.

Unul dintre motivele principale pentru întârzierea semnării contractului între Rins și Yamaha este nefericitul incident în care pilotul a fost spitalizat din cauza unei fracturi la picior. Această accidentare a necesitat o intervenție chirurgicală cu o perioadă mai lungă de recuperare, ceea ce ar fi putut afecta procesul de negociere.

Dacă acordul între cele două părți se concretizează, Álex Rins s-ar alătura echipei Yamaha alături de pilotul Fabio Quartararo pentru sezonul din 2024, înlocuindu-l pe Franco Morbidelli. Trecerea lui Rins la Yamaha ar însemna un nou început și o oportunitatea incredibilă atât pentru Álex, cât și pentru Yamaha.

Conform lui Lucio Cecchinello, managerul echipei LCR Honda, Rins a primit într-adevăr o ofertă de la Yamaha, iar negocierile pentru sezonul 2024 sunt în curs de desfășurare cu ambele echipe, Yamaha și Honda. Cecchinello și-a exprimat regretul pentru posibilitatea de a-l pierde pe Rins, spunând despre acesta ca este un pilot extrem de talentat.

“El a primit o ofertă de la Yamaha. Negocierile au început cu ei și cu Honda prin reprezentantul său, deși nu fac parte din acest proces.

Nu am informații definitive, pot doar să spun că ar fi un păcat să-l pierdem pe Alex pentru că este un pilot foarte bun. Își oferă timp să se gandească și să înțeleagă care este cea mai bună soluție”, a declarat Lucio Cecchinello.

Rins semnase anterior un contract cu HRC (Honda Racing Corporation) care acoperea sezoanele 2023 și 2024. Cu toate acestea, acordul include, se pare, o opțiune de ieșire din înțelegere în cazul în care pilotul primește o ofertă de la o echipă de fabrică. Această opțiune ar putea fi acum folosită pentru oportunitatea de a se alătura echipei Yamaha.

“Cu siguranță, continuarea proiectului cu Honda are sens, deoarece el a câștigat deja o cursă, iar motocicleta va crește mai rapid decât era așteptat, datorită unui angajament reînnoit din partea HRC. Pe de altă parte, Yamaha îi oferă un loc într-o echipă oficială, așa că probabil condițiile vor fi diferite.

Alex a semnat un contract cu HRC care acoperea două sezoane, 2023 și 2024, dar cu o opțiune de ieșire în cazul în care primea o ofertă de la o echipă de fabrică”, a continuat Cecchinello.

Interesant este faptul că aceasta nu este prima dată când o înțelegere între Rins și Yamaha a fost luată în considerare. O astfel de colaborare a fost încercată înainte, dar a eșuat din cauza lui Franco Morbidelli. Cu toate acestea, managerul lui Rins pare din nou interesat  de această opțiune.

“Anul trecut deja s-a încercat o colaborare între Rins și Yamaha, care a eșuat din cauza lui Franco Morbidelli. Așa că managerul său a dorit această opțiune”, a adăugat Cecchinello.