La Marele Premiu al Ungariei, Lewis Hamilton a avut un început promițător, reușind să obțină cel mai bun rezultat din calificările de sâmbătă, ceea ce a adus o mică speranță în rândul spectatorilor de Formula 1, că olandezul Max Verstappen poate fi detronat și că Mercedes încă rămâne competitivă. Din păcate pentru Mercedes, Lewis Hamilton nu a reușit să ocupe nici măcar o poziție pe podium după cursa de duminică, pilotul terminând pe locul 4, în urma monoposturilor Red Bull și McLaren.

“Nu am fost în cea mai bună formă de peste un an de zile. Cred că ieri simțeam că m-am întors la nivelul meu maxim”, a declarat Lewis Hamilton.

La începutul cursei, Hamilton a pierdut teren și a căzut pe locul patru până la virajul al treilea. A fost depășit de Max Verstappen și Lando Norris în primul viraj, iar apoi de Oscar Piastri cu o manevră îndrăzneață în al treilea viraj. Hamilton a admis că echipa l-a informat mai devreme în acea zi că va fi semnificativ mai lent decât monopostul Red Bull, astfel că atenția sa s-a mutat de la lupta cu Verstappen la obținerea unui loc pe podium prin provocarea McLaren.

“Evident că nu suntem cei mai rapizi, nu avem cel mai rapid bolid. Sunt foarte mândru de mine și de munca pe care am făcut-o ieri pentru a obține poziția de pole, pentru a depăși campionul mondial și celelalte două mașini care erau mai rapide decât noi.

Astăzi este doar realitatea. Realitatea este că nu suntem suficient de rapizi. Mi-au spus deja la strategie, în dimineața asta, că voi fi cel puțin cu jumătate de secundă mai lent decât Red Bull, deci lupta nu este cu Max. Am sperat că ne putem lupta cu McLaren, dar și McLaren a fost prea rapid pentru noi”, a spus Hamilton.

Hamilton credea că un start puțin mai bun l-ar fi putut ajuta să termine cel puțin pe locul trei, dar a fost mulțumit că a reușit să ocupe chiar și locul patru. Cu toate acestea, Lewis a declarat că performanțele monopostului său au lăsat de dorit în primele două serii de tururi ale cursei. Balanța mașinii nu era bună, ceea ce a făcut-o lentă și dificil de manevrat la viteze mari. Spre finalul cursei, echilibrul mașinii s-a îmbunătățit, permițându-i să exercite presiune asupra adversarilor, dar a fost prea târziu pentru a se impune într-o luptă pentru podium.

“Cred că am fi putut termina pe locul trei cu un start puțin mai bun, dar și locul patru este în regulă. Am fost prea lenti în primele două serii de tururi. Balanța mașinii pur și simplu nu era bună, mașina era lentă. Balanța s-a îmbunătățit mult spre final și dintr-o dată am reușit să pun presiune, dar a fost prea târziu”, a declarat pilotul Mercedes.

La final, Hamilton a spus că Verstappen a avut un start mai bun decât el. Pilotul Mercedes s-a confruntat cu o pierdere de aderență, ceea ce i-a afectat accelerarea inițială.

“Max a avut un start mai bun decât mine. Am avut puțin derapaj la roți și am fost puțin compromis după aceea”, a concluzionat Lewis Hamilton.