Kalle Rovanperä, pilotul finlandez de raliuri în vârstă de 22 de ani, a obținut a treia sa victoria consecutivă în Raliul Estoniei la runda a opta a Campionatului Mondial de Raliuri FIA. Cunoscut pentru abilitățile sale excepționale de șofat și viteza sa, Rovanperä a devenit un rival de temut în clasamentul campionatului, conducând cu un impresionant avans de 55 de puncte.

Rovanperä a dominat proba de viteză “Kastre” de 4,08 kilometri, întrecând restul concurenților cu cel puțin 1,2 secunde. Această victorie se adaugă la realizările sale anterioare, inclusiv faptul că a devenit cel mai tânăr câștigător de raliuri în istoria WRC pe probele speciale ultrarapide din Estonia, acum doi ani.

Pentru Rovanperä, Raliul Estoniei reprezintă evenimentul său favorit din calendar. Pilotul de raliu de la Toyota Racing este fericit că planul său pentru succes a dat roade.

“Acesta este un eveniment important. Pentru campionat, este un loc cu adevărat important pentru a obține puncte bune și planul a fost exact acesta. Este evenimentul meu preferat din calendar, așa că știam că trebuie să ne impunem aici, și a mers bine”, a declarat Kalle Rovanperä.

Rovanperä s-a confruntat cu o concurență puternică în această cursă, Thierry Neuville a început puternic și s-a adaptat destul de rapid la provocările drumurilor cu pietriș la viteze mari. Cu toate acestea, Neuville a apreciat greșit o curbă, fapt ce l-a făcut să iasă prea larg la o virare stânga, datorită unei erori mici de frânare.

Takamoto Katsuta a obținut un rezultat destul de bun, terminând la doar trei zecimi mai lent decât Esapekka Lappi și înaintea coechipierului său de la Toyota, Elfyn Evans, care s-a întors pentru a obține puncte în a treia mașină GR Yaris Rally1.

Campionatul Mondial de Raliuri va continua în nordul Europei, inclusiv cu Raliul Secto Finlanda, care va avea loc luna viitoare. Runda a noua a sezonului se va desfășura în Jyväskylä între 3 și 6 august, aducând mai multe raliuri cu drumuri de pietriș, adrenalină și viteze mari.