Ferrari și Shell sunt două nume consacrate din lumea motorsportului și tehnologiei, și sunt, de asemenea, parteneri de lungă durată în Formula 1. De-a lungul anilor, cele două companii și-au consolidat parteneriatul prin dezvoltarea de tehnologii inovatoare și furnizarea de combustibil și ulei de înaltă performanță pentru mașinile Ferrari.

Colaborarea dintre Ferrari și Shell datează din anii 1930, când Enzo Ferrari, fondatorul echipei Ferrari, a început să lucreze cu Shell pentru a dezvolta combustibilul și uleiul potrivit pentru mașinile sale de curse. Această colaborare a continuat până în zilele noastre, cu Shell furnizând combustibilul și uleiul pentru toate mașinile Ferrari de curse.

Una dintre cele mai importante realizări ale colaborării dintre Ferrari și Shell este dezvoltarea combustibilului V-Power, care este folosit în mașinile Ferrari de Formula 1. Acest combustibil este conceput să ofere o performanță superioară și o eficiență sporită, pentru a duce performanțele mașinilor Ferrari la un alt nivel pe pistele de curse.

Pe lângă dezvoltarea combustibilului V-Power, Ferrari și Shell au colaborat și în dezvoltarea de uleiuri de motor și lubrifianți de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru fiabilitatea și performanța mașinilor de curse.

Parteneriatul dintre Ferrari și Shell a ajutat echipa Ferrari să câștige mai multe titluri de campion mondial la șoferi și la constructori în Formula 1.

Colaborarea dintre cele două companii a contribuit și la dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru motorsport și industria auto în general.

Datorită parteneriatul dintre Ferrari și Shell de lungă durată, cele două companii au dezvoltat tehnologii de vârf și au contribuit la succesul și performanța mașinilor Ferrari în cursele de Formula 1.