La Marele Premiu al Ungariei din Formula 1, pilotul olandez Max Verstappen a obținut încă o victorie pentru Red Bull, menținând impresionanta lor serie de victorii de la începutul sezonului. Verstappen a fost urmat pe podium de coechipierul său, Sergio Perez, și vedeta în ascensiune a echipei McLaren, Lando Norris. Lewis Hamilton de la Mercedes a terminat cursa pe locul patru.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, a descris acestă situație ca fiind o competiție în care o întreagă serie de mașini Formula 2 concurează împotriva unei singure mașini de Formula 1, cea a echipei Red Bull. Wolff admite, totodată, că Red Bull a obținut rezultatele printr-o abordare corectă, respectând regulile și reglementările din Formula 1.

“Tocmai aici se află; este ca și cum ai avea un câmp de mașini de Formula 2 în fața unei mașini de Formula 1, și ei au făcut cel mai bun lucru. Atât timp cât te încadrezi în reguli, au făcut cel mai bun lucru.

Asta este. Este o meritocrație. Vom reveni și ne vom lupta pentru a câștiga curse și campionate, dar astăzi ai văzut ritmul pe care l-a avut Max, și l-am văzut încă de vineri la tururile lungi”, a declarat Toto Wolff.

Frederic Vasseur, directorul echipei Ferrari, nu s-a reținut să comenteze declarația lui Wolff, spunând că, în timp ce Red Bull deține în prezent avantajul, astfel de situații s-au mai întâmplat în trecut, atunci când Mercedes se afla într-o poziție dominantă similară cu cea din acest sezon.

“Dă-i o mașină de Formula 2 și o să înțeleagă. Red Bull se află în față, dar cred că sentimentul era probabil același atunci când Mercedes era în frunte acum câțiva ani.

Și nu voi dezbate acest subiect, cred că cel mai important lucru este să fim concentrați pe noi înșine, să încercăm să obținem ce este mai bun din ceea ce avem, să minimizăm greșelile, să facem o treabă mai bună și ceea ce va veni, va veni. Dar nu sunt sigur că are sens să facem acest tip de presupunere”, a declarat Frederic Vasseur.