Pentru unii, primul impact cu motorsportul a fost un șoc, fiind ceva nou și diferit de sporturile bine cunoscute, iar pentru alții, impactul a fost atenuat de faptul că cineva din familie avea deja experiența pilotajului. Este important ca la început de drum să ai pe cineva de încredere care să te învețe și să aibă răbdare.

Artur Luca și-a început carieraa participând alături de tatăl sau la diverse competiții din Campionatul Național de Raliuri, iar împreună cu George Grigorescu, au reușit să dezvolte Cupa Dacia, competiție la care participă mulți piloți de renume din România.

În interviul de astăzi, aflăm care au fost provocările și sacrificiile pe care trebuie să le îndure un pilot în cursa către podium, ce alte activități are Artur în timpul liber și ce alte competiții automobilistice îl fascinează.

foto: Momentum Agency – Flavius Croitoriu

1. Care a fost prima ta interacțiune cu motorsportul?

“Primul contact cu acest sport a fost prin 2014 când tatăl meu, Radu Luca, a început să meargă la circuit. Eu eram minor, nu aveam permis și nu știam prea multe despre mașini. La 16 ani însă, am început să devin foarte interesat de acest domeniu și abia În 2018 am debutat ca și copilot la Raliul Brașovului, alături de tatăl tău. Noi am fost primii care am dezvoltat Cupa Dacia din România, cu ajutorul lui George Grigorescu, care a fost promotorul acestui proiect.”

2. Ce provocări financiare, tehnice sau logistice ai avut la început?

“Odată ce am început să mă implic, să fiu la volan, bugetul s-a împărțit la doi, asta pentru a avea posibilitatea să concurăm amândoi, și bugetul a venit din interior. Am sacrificat anumite lucruri ca să concurăm, cum ar fi călătorii sau alte mofturi. Cred că greutățile cele mai mari au constat în faptul că a trebuit să ne bazăm pe alți oameni, să găsim mecanici, dar și antrenori sau piloți care să ne învețe. Toate acestea erau necesare pentru ca noi să putem concura într-un mod profesionist.”

                        foto: Momentum Agency – Flavius Croitoriu

3. Ce anume te readuce în mașina de curse de fiecare dată?

“În mașină am o senzație pe care nu o pot compara cu altceva, sunt doar eu cu drumul și o senzație de libertate totală, ca să descriu pe scurt. Bineînțeles, nu este singurul aspect, dar fără acest sentiment, lucrurile nu ar fi la fel.”

4. Cum arată până acum acest sezon pentru tine?

“În momentul de față, a venit cu multe sacrificii, am vândut o mașină pentru a putea închiria mașina pe care concurez acum. Cu toate acestea, începe să arate din ce în ce mai bine. Suntem pe locul 3 în clasamentul provizoriu, la Clio Challenge România, organizată tot de George Grigorescu. Are în componență macadam și asfalt această cupă și mai avem 4 etape din acest sezon.”

foto: Momentum Agency – Flavius Croitoriu

5. Ai concurat și în afara țării?

“Nu am concurat niciodată, e visul cel mai mare în momentul de față, dar am fost spectator la campionate mondiale de raliuri. Am fost să văd cum se concurează și dacă aș putea ajunge la acel nivel.”

6. Cum se împacă motorsportul cu viața personală?

“Destul de greu aș putea spune, trebuie să lipsesc de la job, apar sacrificii financiare și discuții în familie, nu e chiar un echilibru bun dar încercăm să scoatem ce putem.”

foto: Momentum Agency – Flavius Croitoriu

7. Să zicem că părăsești raliurile și te reorientezi spre alt tip de competiție automobilistică, unde crezi că te-ai adapta cel mai bine?

“Dacă ar fi cazul, cred că mi-ar plăcea Rally Raid sau Offroad, dar mai mult Rally Raid, cum e Dakar. Am auzit multe povești și descrieri care mă atrag, iar pe lângă asta, îmi plac zonele remote cu suprafețe multiple, schimbătoare.”

foto: Mihnea Tatu

8. Ce îți place să faci În timpul liber?

“Conduc să mă relaxez și călătoresc prin alte locuri, cam acestea sunt activitățile care îmi plac cel mai mult.”

9. Crezi că motorsportul are viitor în România?

“Da, cert e că lucrurile evoluează. Apar tineri, oameni noi care aduc ceva nou, iar eu caut să ajut pe cine pot și să aduc contribuția mea în motorsport.”