Într-o cursă de Formula 1 plină de adrenalină, desfășurată în cadrul Marelui Premiu al Ungariei, Max Verstappen și-a demonstrat încă o dată abilitățile de pilot la viteze extreme, obținând astfel cea de-a șaptea victorie consecutivă pe circuitul Hungaroring. Această victorie a reprezentat și cea de-a 12-a victorie consecutivă pentru echipa Red Bull, depășind recordul stabilit anterior de echipa McLaren în anul 1988.

Max Verstappen a început cursa extrem de bine, reușind să preia conducerea încă din primul viraj, depășindu-l pe Lewis Hamilton, care plecase de pe prima poziție a grilei, dar care a terminat în final pe locul patru. Lando Norris a avut un rezultat foarte bun, obținând locul doi, în timp ce Sergio Perez a reușit să urce de pe poziția a noua din grilă până pe treapta a treia a podiumului.

De asemenea, George Russell a reușit o recuperare spectaculoasă, pornind de pe locul 18 și terminând pe locul șase, în timp ce Charles Leclerc a coborât pe locul șapte din cauza unei penalizări de cinci secunde pentru viteza excesivă în zona de pit lane. Surprinzătoare și totodată neașteptată a fost prestația pilotului Daniel Ricciardo, care în prima sa cursă pentru echipa AlphaTauri, a terminat pe locul 13, cu două poziții în fața coechipierului său Yuki Tsunoda.

Max Verstappen a fost extrem de bucuros pentru realizarea a celor 12 victorii consecutive a echipei Red Bull și speră ca aceasta să continue seria de rezultate și în următoarele curse.

“12 victorii consecutive este pur și simplu incredibil. Sper să putem menține acest momentum pentru o perioadă lungă,” a declarat  Max Verstappen.

“Cred că pe durata unui singur tur, în acest weekend, am întâmpinat câteva dificultăți. Dar, poate că acest lucru a fost, probabil, un lucru bun pentru astăzi. Mașina a fost performantă indiferent de tipul de pneuri. Am putut să avem grijă de uzura pneurilor, iar acesta este motivul pentru care am reușit să creăm o astfel de diferență.

Este întotdeauna benefic să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat ieri, de exemplu, să continuăm să ne autodepășim, să dorim mereu să facem lucrurile mai bine. Dar zile ca aceasta sunt pur și simplu perfecte,” a adăugat pilotul Red Bull.

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, în pofida startului de pe prima poziție a grilei, a întâmpinat unele dificultăți în timpul cursei, având la start un derapaj la o roată și pierzând poziții cu trecerea tururilor în fața piloților de la McLaren. Hamilton a apreciat eforturile impresionante ale echipei din perioada calificărilor, dar totodată a declarat că nu este mulțumit de echilibrul mașinii din prima parte a cursei.

“Am derapat puțin, și apoi, evident, Max se afla pe partea interioară și m-a forțat să ies larg, iar apoi am fost depășit de cei doi piloți de la McLaren. Apoi, după aceea, pur și simplu nu am avut viteza necesară să țin pasul cu ceilalți. Echilibrul mașinii a fost destul de rău în prima parte a cursei.

Dar voi lua lucrurile pozitive de ieri. A fost un efort uimitor al echipei pentru a ajunge acolo unde am fost, și să-i depășim pe toți în calificări a fost cu adevărat spectaculos pentru noi”, a declarat Lewis Hamilton.

 

Primele 10 poziții de la Grand Prix-ul Ungariei:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Lando Norris, McLaren

3. Sergio Perez, Red Bull

4. Lewis Hamilton, Mercedes

5. Oscar Piastri, McLaren

6. George Russell, Mercedes

7. Charles Leclerc, Ferrari

8. Carlos Sainz, Ferrari

9. Fernando Alonso, Aston Martin

10.  Lance Stroll, Aston Martin