MotoGP, cunoscută ca una dintre cele mai palpitante competiții de motociclism din lume, a fost transpusă în mediul virtual printr-un joc video destul de captivant. Pasionații de motociclism și gaming au acum oportunitatea de a experimenta senzațiile intense ale curselor de MotoGP din confortul propriilor locuințe.

Jocul video MotoGP dispune de licență oficială, ceea ce înseamnă că acesta include echipe, piloți și circuite reale din Campionatul Mondial de Motociclism – MotoGP.

Seria de jocuri MotoGP a evoluat semnificativ de-a lungul anilor, atât din punct de vedere tehnic, cât și al realismului transpus în mediul virtual. Inițial, jocurile MotoGP erau simpliste și grafica era modestă, dar cu trecerea timpului, dezvoltatorii s-au concentrat pe îmbunătățirea detaliilor și a realismului pentru a crea o experiență autentică, cat mai aproape de lumea curselor cu motociclete.

Jocul video MotoGP oferă o varietate de modalități de joc pentru a satisface chiar și cei mai pasionați fani de motorsport. Acestea pot varia de la curse rapide, antrenamente libere, campionate oficiale MotoGP, provocări istorice și chiar și un mod carieră. Modul carieră oferă jucătorilor oportunitatea de a se pune în pielea unui pilot și de a progresa în cariera lor virtuală, semnând contracte cu echipe, îmbunătățind motocicleta în mod constant și luptându-se pentru titlul de campion.

Cel mai recent joc din aceasta serie este MotoGP 23. Jocul a fost lansat în iunie 2023, este dezvoltat de compania Milestone și este disponibil pe: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Project Scarlett, Xbox One.

Una dintre noutățile acestui joc o reprezintă introducerea riderilor și a design-urilor actuale ale motocicletelor din MotoGP. De data aceasta, detalii referitoare la motociclete sunt aproape de realitate chiar de la lansare, înlocuind actualizările ulterioare, necesare în trecut.

În plus, două noi circuite au fost adăugate, respectiv Buddh International Circuit din India și Sokol International Racetrack din Kazahstan. Cu toate acestea, o schimbare interesantă este legată de vreme: dacă o cursă începe în condiții de uscat, dar începe să plouă, pilotul va trebui să treacă pe la pitlane pentru a schimba motocicleta cu una echipată cu anvelope de ploaie.

În ceea ce privește experiența AI-ului (inteligentei artificiale), rivalii tăi pot părea, uneori, neobișnuit de random, în special în primul tur al cursei. De asemenea, ei pot avea comportamente imprevizibile, de exemplu, schimbând constant direcția sau continuând să te preseze din spate. În primele momente ale cursei, te poți confrunta cu mai mulți piloți care au scopul de a te împinge în afara traseului.

Modul carieră reprezintă o experiență interesantă. În acest mod, începi ca pilot Moto3 și, dacă îndeplinești obiectivele stabilite într-o serie de curse, poți primi oferte pentru a trece la categorii superioare. Odată ajuns acolo, vei fi coechipierul pilotului principal al echipei, dar, dacă îl depășești în puncte, ai șansa de a deveni liderul echipei.

În plus, jocul include și modul multiplayer pe platforme diferite, care a fost introdus în MotoGP 22 după lansare.