După înlocuirea lui Nyck de Vries cu experimentatul pilot Daniel Ricciardo de echipa AlphaTauri, piloții de Formula 1 au fost întrebați ce părere au despre această situație și dacă 10 curse sunt suficiente pentru ca un pilot de Formula 1 să obțină rezultate semnificative.

Max Verstappen este de părere că noile generații de mașini reprezintă o provocare semnificativă pentru debutanți, indiferent de vârstă, făcând dificilă obținerea succesului imediat. În plus, performanța mașinii în sine poate afecta major performanța unui începător.

“Toți știm că Nyck este un pilot incredibil. A dovedit acest lucru în fiecare categorie în care a concurat. Cred că această nouă generație de mașini, atunci când ești debutant, indiferent de vârstă sau orice altceva, sunt destul de dificile pentru a te impune. În plus, mașina probabil nu este cea mai competitivă, ceea ce va face lucrurile puțin mai dificile.

Poate ai nevoie de unul sau două astfel de momente în care să strălucești și poate obții un punct sau două. Aceste tipuri de momente nu s-au întâmplat. Echipa a dorit să facă o schimbare, și acesta este, de asemenea, un aspect al F1. Uneori, poate fi pur și simplu momentul nepotrivit și nu funcționează pentru tine. Dar din nou, oamenii par să creadă uneori că dacă nu reușești în F1, atunci totul este pierdut, dar nu este așa”, a declarat Verstappen.

Cu toate că această decizie poate a fost dezamăgitoare pentru Nyck, Verstappen a spus că Formula 1 nu este singura cale către o carieră de succes în motorsport. Există numeroase alte categorii în care piloții se pot descurca excelent și pot obține chiar și mai multă bucurie decât în Formula 1.

“Sunt atât de multe categorii excelente în care poți avea o carieră de succes și, probabil, chiar mai multă distracție, în anumite locuri, decât în Formula 1. Știu că el are o mulțime de oportunități”, a adăugat pilotul Red Bull, Max Verstappen.

Lewis Hamilton s-a declarat surprins de decizia luată în cazul lui Nyck de Vries. Hamilton a vorbit despre talentul excepțional al pilotului olandez și l-a lăudat pentru personalitatea sa amabilă. Hamilton este optimist cu privire la viitorul lui Nyck, considerând că tânărul pilot are în continuare o cale strălucitoare înainte, cu numeroase alte opțiuni de explorat.

“Am fost cu siguranță surprins să văd decizia pe care au luat-o în cazul lui Nyck. Este un tânăr atât de talentat și o persoană atât de bună. Cred că viitorul lui este încă strălucitor și sunt sigur că va avea o mulțime de opțiuni excelente”, a declarat pilotul Mercedes, Lewis Hamilton.

Când a fost întrebat dacă consideră că acordarea a doar 10 curse pentru a-și dovedi valoarea în Formula 1 a fost nedreaptă pentru De Vries, Hamilton a răspuns: “Da. Așa procedează Red Bull.”