În lumea extrem de competitivă din Formula 1, carierele piloților se pot sfârși la fel de rapid ca viteza acestora de pe circuit. Un astfel de exemplu este Nyck de Vries, un tânăr și talentat pilot olandez, în vârstă de 28 de ani, care a experimentat ambele extreme ale motorsportului. După șansa de a-și îndeplini visul de a concura în Formula 1, pilotul a fost recent dat afară din echipa AlphaTauri, acesta fiind înlocuit de experimentatul pilot Daniel Ricciardo.

Într-o scurtă declarație pe platforma Instagram, Nyck de Vries a comunicat că va lua o pauză de la social media, în urma evenimentele recente. Cu toate că este trist din cauza că șansa sa în Formula 1 s-a încheiat prematur, el consideră că viața este o călătorie și nu un scop final, și că uneori trebuie să urmezi un drum dificil pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

“Un scurt mesaj din partea mea… După evenimentele recente, am decis să îmi iau puțin timp pentru mine, departe de social media, lucru pe care îl voi continua să-l fac. Aș dori să mulțumesc Red Bull și Scuderia AlphaTauri pentru oportunitatea de a-mi trăi visul. Desigur, mă doare că șansa în Formula 1, pe care am visat-o atât de mult timp, s-a încheiat prematur. Dar viața nu este un destinație, este o călătorie, și uneori trebuie să alegi drumul dificil pentru a ajunge acolo unde îți dorești să fii.

Sunt recunoscător pentru viața privilegiată pe care o avem, mândru de călătoria noastră și de familia mea. Aceasta este doar o altă experiență, mergem mai departe și privim cu nerăbdare la următorul capitol. Mulțumesc tuturor pentru mesajele voastre amabile și încurajatoare de săptămâna trecută. A fost emoționant să simt sprijinul vostru”, a scris De Vries pe Instagram.

Pe de altă parte, Daniel Ricciardo, pilotul care i-a luat locul lui Nyck de Vries la AlphaTauri, este foarte entuziasmat să revină în lumea Formulei 1 și să piloteze alături de echipa AlphaTauri. Cu experiența sa vastă în motorsport, el este conștient de provocările cu care se va confrunta, dar este hotărât să se adapteze cât mai rapid la împrejurările echipei.

„Sunt foarte entuziasmat să revin. Va fi o provocare să te adaptezi imediat la mașină. Am trecut însă prin multe în Formula 1 şi nu mi-e teamă de nimic. Sunt conştient că monopostul va avea destule limitări, dar important e ca acesta să fie echilibrat, să am cu ce începe”, a spus Daniel Ricciardo.

În ceea ce privește decizia aparent rapidă de a-l înlocui pe Nyck de Vries cu Daniel Ricciardo, șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a explicat că aveau așteptări ridicate de la tânărul pilot olandez pe parcursul acestui sezon, dar acesta nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. Astfel, s-a luat decizia de a încerca cu un pilot cu mai multă experiență, cum este Daniel Ricciardo, pentru a îmbunătăți performanța echipei începând chiar cu Grand Prix-ul Ungariei.

“Devenea evident o situație dificilă pentru Nyck de Vries. Existau așteptări ridicate de la el, deoarece, deși era neexperimentat în Formula 1, era cu siguranță un pilot foarte experimentat în general. Cred că exista un sentiment general că Nyck nu atingea cu adevărat nivelul așteptat. Și apoi, întrebarea a fost, care sunt opțiunile dacă am face o schimbare?

Și din perspectiva Red Bull Racing, cea mai interesantă opțiune pentru mine era să văd cum se descurcă Daniel. Așa că asta a fost decizia luată. Totul s-a întâmplat destul de rapid și astfel îl avem aici pentru Marele Premiu al Ungariei”, a spus șeful echipei Red Bull, Horner.

În același timp, colegul de echipă al lui Nyck de Vries, Yuki Tsunoda, nu pare să fie afectat de înlocuirea pilotului olandez. El este de părere că doar cel mai rapid pilot dintre cei doi are o șansă reală de a avansa către echipa Red Bull, iar inevitabil celălalt va fi înlocuit. Acesta este modul cum funcționează lumea extrem de competitivă a motorsportului.

“Va fi clar în curând, dar unul dintre piloți va fi mai lent, iar cel mai lent nu va ajunge la Red Bull. Este simplu, pilotul mai rapid are mai multe șanse să ajungă la Red Bull, așa funcționează Formula 1, asta e tot”, a declarat pilotul AlphaTauri, Tsunoda.