În pofida problemelor persistente de performanță ale echipei Ferrari, Charles Leclerc spune că încrederea sa în echipă rămâne de neclintit. În timp ce Ferrari a făcut progrese în abordarea erorilor de strategie și a problemelor de fiabilitate care i-au afectat în sezonul din anul 2022, câteva decizii discutabile venind din boxele Ferrari i-au lăsat, din când în când, pe Leclerc și coechipierul său Carlos Sainz frustrați.

Pe lângă problemele cu degradarea pneurilor și cu ritmul din curse care au afectat deja echipa Ferrari, eroarea de la Silverstone, când Leclerc a intrat prematur la boxe va rămâne una dintre principalele decizii nu prea inspirate din acest sezon.

În ciuda acestor momente de exasperare, Leclerc susține că comunicarea deschisă și sinceră în interiorul echipei este esențială pentru depășirea provocărilor și obținerea succesului. El continuă să ofere feedback sincer echipei, încurajând echipa să adopte o abordare autocritică pentru a învăța și a crește de pe urma greșelile lor.

“Eu spun echipei ceea ce gândesc, iar membri echipei îmi spun ceea ce gândesc. Acesta este modul de a merge înainte. Nu cred că încrederea a fost vreodată o problemă. Avem o viziune foarte diferită, pilotul față de echipa de la boxe, deci aceste lucruri pot apărea.”

Există legenda că unii oameni au încredere infinită. Dar există momente dificile pentru fiecare și treci printr-o perioadă în care îți pui întrebări. Mereu am avut abordarea de a mă întreba pe mine însumi: ‘Este aceasta abordarea corectă, Charles?'”, a declarat Leclerc.

Marele Premiu al Marii Britanii a reprezentat subiectul frustrării pentru Charles Leclerc. Leclerc s-a găsit vulnerabil pe pneurile uzate după deciziile discutabile ale echipei sale în timpul reluării cursei sub Safety Car. Perspectiva divergentă dintre pilotul din monopost și strategiile de la boxe poate conduce la momente dificile. Leclerc a recunoscut natura sa autocritică atunci când face greșeli, dar se străduiește să mențină o abordare obiectivă cand e vorba de echipă.

“Sunt foarte autocritic atunci când fac o greșeală, dar ca parte a unei echipe încerc să fiu foarte obiectiv și sincer cu ei. Încurajez pe toată lumea să aibă aceeași abordare, să fie autocritici și să încerce să învețe din asta și astfel să se îmbunătățească”, a adăugat Charles Leclerc.