La Marele Premiu al Austriei (Austrian Grand Prix), Lewis Hamilton, pilotul de Formula 1 de la echipa Mercedes, a avut un rezultat neașteptat, terminând pe locul al șaptelea, în timp ce coechipierul său, George Russell, a ocupat locul al optulea.

Hamilton, în comentariile sale de după cursă, a recunoscut că nu se așteptau să aibă o performantă atât de slabă și că nu are o explicație singulară pentru dificultățile întâmpinate pe pistă. Totuși, acesta a precizat că senzația mașinii a fost mai asemănătoare cu cea din sezonul precedent și că ultimele două curse au fost mult mai bune în comparație cu aceasta.

“Nu ne așteptam să fim atât de slabi precum am fost astăzi. Sincer, nu am o explicație pentru asta. A fost cu siguranță surprinzător. Mașina se comporta foarte asemănător cu anul trecut.

A fost cu siguranță diferit față de ultimele două curse, care au fost mult, mult mai bune. În ceea ce privește caracteristicile mașinii, aceasta era fundamental aceeași”, a spus Hamilton.

George Russell a împărtășit un sentiment similar. Pilotul a afirmat că au folosit aceeași configurație la mașină ca într-o cursă anterioară, unde au avut o performanță excepțională. Singura diferență semnificativă era reprezentată de modelul anvelopelor utilizate.

“Sunt sigur că vom ajunge la fundul acestei probleme, dar avem încă aceeași mașină de acum două curse, la Barcelona, când zburam, deci singura diferență sunt anvelopele, este ceva ce trebuie să înțelegem.

Cu siguranță, nu se simte cum ne-am dori, mașina se mișcă foarte mult, un pic mai rău decât pe celelalte circuite, dar ritmul a fost semnificativ mai slab decât ne așteptam. Trebuie să ajungem la fundul acestei probleme”, a declarat George Russell.

Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, împărtășește același sentiment cu piloții echipei și și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa performanței din această cursă. De asemenea, Wolff a menționat că înca nu au reușit să identifice cauza lipsei de viteză din timpul cursei din Austria.

“Pot să spun că este o zi dificilă deoarece aveam o tendință ascendentă atât de bună, și acum trebuie să acceptăm o astfel de zi. Nu am avut ritm și nu avem încă nicio idee de ce acest lucru”, a spus Toto Wolff.

În timpul cursei, Hamilton s-a plâns constant cu privire la limitele pistei prin intermediul radio-ului echipei. Ca și răspuns la aceste plângeri constante, Wolff a intervenit pe un ton aproape ironic și l-a asigurat pe Hamilton că sunt conștienți de dificultățile mașinii.

“Lewis, știm că mașina nu este bună. Te rog, doar continuă să conduci”, a spus Wolff folosind radio-ul echipei.

Referitor la această comunicare prin radio, Wolff a minimizat importanța acesteia, afirmând că astfel de discuții sunt obișnuite și nu vor afecta viitorul lui Hamilton la echipa Mercedes.  Wolff a spus că obiectivul echipei era să obțină cea mai bună performanță posibilă din mașină, chiar și în situații mai dificile.

“Ar trebui să ne auziți vorbind la telefon și când ne întâlnim unii cu alții. Nu a fost nimic deosebit. Am avut un weekend rău, toată echipa, și asta ne face doar mai puternici.

A fost doar în interesul pilotului și al echipei. Uneori, există momente când trebuie să calmezi lucrurile, dar intențiile mele au fost bune. Am dorit să mă asigur că obținem ce-i mai bun din mașina care nu performa și să încercăm să dăm tot ce putem”, a adăugat Wolff.