Când poţi spune despre un pilot că este experimentat? Când are o anumită vârstă, când are un palmares bogat sau a participat la multe competiţii? Întrebarea nu are un răspuns simplu. Mai degrabă putem spune că e o noţiune abstractă, pentru că fiecare pilot capăta experienţă, inevitabil, iar rezultatele se văd doar pe circuit sau pe traseu.

În interviul de astăzi, Vlad Colceriu, un pilot care concurează în Campionatul Naţional de Raliuri, dar şi în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, ne împărtăşeşte din experienţa sa.

După cum ştim cu toţii, începuturile sunt cele mai grele, de aceea, noi de la autodriven.ro suntem aici pentru a vă aduce informaţiile necesare atât pentru amatori, cât şi pentru profesionişti.

1. Cum a fost prima interacţiune cu pista de raliu şi de ce ai ales acest sport?

“Eu am moştenit aceasta pasiune de la tatăl meu, copilot de raliuri. Am amintiri încă de când eram mic, mergeam la competiţii cu tatăl meu să îl susţin şi în acelaşi timp eram impresionat de ceea ce vedeam. Iniţial am făcut performanţă la baschet în Liga 1, dar pe la 17-18 ani am zis că motorsportul e ceea ce vreau să fac. Am fost pasionat dintotdeauna de maşini, mergeam la karturi tot timpul, iar pasiunea pentru baschet a încetat dintr-o dată, nu ştiu ce s-a întâmplat, am zis că vreau să fac motorsport. Presupun că tot la maşini ajungem eventual, dar din cine ştie ce motiv, am ales să fac altceva până să încep în forţă adevărata pasiune.”

2. A fost greu la început? Ai avut dificultăţi?

“Da, evident, că în orice domeniu, începutul e cel mai greu. Pot să zic că încă nu îmi este foarte uşor din pricina bugetului. Ca să faci performanţă, fără buget e aproape imposibil. Dar cred cu tărie că pasiunea şi munca mă fac să ajung unde îmi doresc. Nu cred că există pilot care să nu aibă un început mai greoi, dar toate se reglează pe parcurs.”

3. Trebuie să ai o calitate deosebită sau un pic de nebunie pentru a ajunge pilot de raliuri?

“Nu cred că trebuie să ai doză de nebunie, doar să îţi placă mult ceea ce faci. Doza de nebunie vine mai degrabă după, dacă îţi plac maşinile şi viteza într-un mod organizat, clar şi nebunia vine automat. Iar când vine vorba de calitate deosebită, cred că poate fi tradusă prin talent.”

4. În ce constă mai exact pregătirea pentru concursurile la care participi?

“Pentru mine, pregătirea începe cu mult înaintea cursei. Onboard-urile mă ajută să înţeleg mai bine traseul pe care voi performa şi, evident, şi partea sportivă. Lumea crede că doar stai la volan şi conduci. Unui pilot nepregătit Îi este mai greu să piloteze decât unul pregătit. Concentrarea pe cursă, video-uri, pregătire psihică şi fizică şi odihnă, aceştia ar fi cei mai importanţi factori. Ar mai fi şi antrenamentele în sine, dar din păcate, acelea ţin de bugetul pe care noi îl ţinem pentru cursă, iar bugetul fiind limitat, şi antrenamentele sunt limitate. La o sesiune de teste, tu practic cheltui aproape cât cheltui la o etapă, maşina căpătând aceeaşi uzură ca la etapă. E destul de costisitor.”

5. Care sunt competiţiile la care iei parte în acest an?

“În acest an iau parte la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi Campionatul Naţional de Raliuri. În ceea ce priveşte participarea în afara ţării, intetionez că la sfârşit de an să merg la Szilveszter Rally, din Ungaria. Am mai participat şi anul trecut şi vreau să revin.”

6. Se pot face bani din sportul acesta în ţara sau rămâne doar o pasiune?

“Sunt foarte puţine persoane care pot trăi din asta. Pentru mine, în principiu, va rămâne o pasiune. Nu pot răspunde în numele altor persoane neapărat, dar este foarte greu să te poţi descurca doar cu banii din motorsport.”

7. Ce hobby-uri ai în afară de motorsport? Cum te destinzi înaintea unei etape?

“Îmi plac jocurile video, sportul, practic fotbal, ping pong cât de des se poate, şi mă uit la filme când am timp. ”

8. Având în vedere experienţa pe care o ai, ce schimbări crezi că ar trebui făcute în regulamentul din motorsport?

“Eu nu mă pot pronunţa cu regulamentele. După mine, chiar dacă sunt bune sau nu, sunt create pentru toţi concurenţii şi nu cred că sunt făcute pentru a ne încurca, doar să ne ajute. Nu aş avea precizări în acest sens.”

9. Cum crezi că pot fi motivaţi tinerii piloţi din ziua de azi? Care crezi că ar fi stimulul care i-ar împinge spre a fi mai buni?

“Cred cu tărie în vorbă “live by example”. Şi eu încă sunt tânăr, dar cred că cei care sunt cei mai experimentaţi, pot face mai multe lucruri care să Îi îndemne pe tineri să fie motivaţi şi să ajungă departe în ceea ce îşi propun. ”