Go-Karting-ul este o activitate sportivă care constă în conducerea unor vehicule mici, majoritatea fără caroserie și fără suspensii, numite karturi. Karturile sunt construite special pentru a fi utilizate pe piste de curse și pot fi conduse atât de amatori cât și de profesioniști.

Istoria Go-Karting-ului începe în anul 1956, atunci când un mecanic auto pe nume Art Ingels a construit primul kart în garajul său din California, Statele Unite ale Americii. (vezi articolul: Kartingul la începuturi: moștenirea lui Art Ingels )

În 1957 a avut loc prima cursă de karting oficială din lume, organizată de către Ingels și prietenii săi într-un parc de distracții din California.

Go-Karting-ul a devenit o activitate sportivă extrem de populară la nivel mondial, cu milioane de oameni care participă în fiecare an la curse și alte activități recreative. În prezent, există o varietate de tipuri de karturi, inclusiv cele cu motor electric, care sunt folosite predominant pe piste de interior, precum și karturi cu suspensii și caroserie ce sunt utilizate  pe pistele din aer liber.

Competițiile profesioniste de karting oferă oportunitatea tinerilor piloți talentați să își înceapă și construiască o carieră în Motorsport.

Go-Karting-ul este, totodată, o modalitate excelentă de a petrece timpul cu familia sau prietenii și de a-ți dezvolta abilitățile și reflexele la șofat.

Deși Go-Karting-ul poate fi considerat un sport relativ sigur, este necesar sa fie respectate unele norme de protecție pentru a preveni accidentarea. Echipamentul de protecție necesar constă în: cască, costum de protecție, mănuși și ochelari de protecție. De asemenea, este important ca și karturile să fie întreținute în mod regulat.

De la cursele pentru amatori la competițiile sportive, Go-Karting-ul poate oferi o experiență de neuitat pentru toți cei pasionați de Motorsport.