Art Ingels este considerat de mulți dintre pasionații de curse auto ca fiind „tatăl kartingului”. Acesta a fost primul constructor de karturi din lume și a organizat prima cursă oficială de karting în anul 1957, în California. Primul kart construit de Ingels a fost în anul 1956.

Ingels s-a născut în anul 1918 în Los Angeles și a început să-și ocupe timpul cu automobilistica de la o vârstă fragedă. La începutul anilor 1940, acesta a început să construiască mașini de curse pentru pista de curse din California. Ulterior, în anii 1950, Ingels a început să lucreze intens la proiectul său de karting.

Primul kart construit de Ingels era o mașină mică, cu un cadru de oțel și un motor de motocicletă. Acesta avea o viteză maximă de 60 km/h și a fost numit „Go-Kart”.

În scurt timp de la construirea primului kart, kartingul a devenit foarte popular în Statele Unite, iar Ingels a început să producă karturi în serie pentru pasionații de curse.

În anul 1957, Ingels a organizat prima cursă oficială de karting în California. Acest eveniment a atras mulți pasionați de curse auto și a dus la creșterea popularității kartingului în întreaga lume.

Kart racing in Illinois in 1962 / https://en.wikipedia.org/wiki/Kart_racing

În anii care au urmat, Ingels a continuat să își îmbunătățească design-ul la kart și astfel a creat modele mai rapide și mai eficiente.

Ingels a avut și o carieră impresionantă în lumea motorsportului. El a fost unul dintre primii piloți care au concurat în curse de karting dar și la alte categorii. Ingels a câștigat numeroase curse de-a lungul carierei sale și chiar a fost introdus în Karting Hall of Fame în 1983.

Pe parcursul vieții sale, Ingels s-a ocupat și de alte proiecte legate de automobile, colaborând cu companii precum Chevrolet și Porsche. Acesta a decedat în anul 1981, la vârsta de 61 de ani.