Înregistrarea și telemetria datelor sunt două tehnologii importante care au revoluționat sporturile cu motor și industria auto în general. Acestea permit înregistrarea și analizarea datelor de la vehicule în timp real, ceea ce poate ajuta echipele și șoferii să își îmbunătățească performanțele, să identifice problemele și să facă ajustări rapide în timpul competițiilor.

Înregistrarea datelor în karting este procesul de colectare și stocare a informațiilor despre performanța kartului, cum ar fi viteza, accelerația, frânarea și comportamentul șasiului. Înregistrarea acestor date este importantă pentru a putea analiza performanța kartului și a identifica problemele care pot apărea în timpul cursei.

Există două tipuri principale de dispozitive de înregistrare a datelor în karting: senzori analogici și sisteme de înregistrare digitală. Senzorii analogici măsoară temperatura motorului, presiunea combustibilului și viteza kartului. Aceste date sunt înregistrate în mod obișnuit pe o bandă de hârtie sau pe un disc. Sistemele de înregistrare digitală, pe de altă parte, folosesc senzori și microprocesoare pentru a înregistra și stoca datele într-un format digital.

Telemetria este procesul de transmitere a datelor colectate prin dispozitivele de înregistrare către o unitate de afișare sau un computer pentru analiză. Aceasta permite inginerilor din echipe să monitorizeze performanța kartului în timp real și să ia decizii rapide pe baza acestor date.

Sistemele moderne de telemetrie permit monitorizarea datelor de la mai multe karturi în timp real și afișarea acestora pe o singură consolă.

Telemetria poate fi utilizată și pentru a analiza performanța piloților și a identifica zonele în care aceștia pot face îmbunătățiri. Datele telemetrice se pot folosi pentru a evalua timpul de reacție al piloților și viteza lor în curbe. Informațiile obținute sunt folosite pentru a îmbunătăți tehnicile de pilotare și pentru a ajuta piloții să dobândească performanțe mai bune în timpul cursei.

Înregistrarea și telemetria datelor au ajuns să fie considerate instrumente esențiale în karting. Acestea permit pilotului să analizeze datele după terminarea sesiunii sau în timp real pentru a îmbunătăți performanța kartului și a lua decizii mai bune în timpul cursei.